на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Розсольник з перловкою і тушонкою

« попереднянаступна »

Головна » Кулінарні рецепти » Розсольник з перловкою і тушонкою

Розсольник - це споконвіку російське блюдо, при приготуванні якого обов'язково використовують перловку і картоплю. Особливо смачним виходить суп, в який додають тушонку. Можна використовувати тушонку з будь-якого м'яса, але бажано віддати перевагу свинині або яловичині. У цьому випадку розсольник вийде смачним, в міру густим і цілком ситним!

Для приготування розсольнику на шість осіб потрібно поставити для закипання приблизно три літри води. Заздалегідь воду солять, зазвичай сіль визначають «до смаку». У киплячу воду висипають приблизно пів склянки перлової крупи. Перловку перед використанням добре промивають і залишають близько п'ятнадцяти хвилин полежати в холодній воді.

Коли вода з крупою прокипить приблизно десять хвилин, в неї опускають очищений і нарізаний невеликими кубиками картоплю, приблизно 400 г. Поки вариться картопля, займаються іншими інгредієнтами.

Огірки солоні (достатньо взяти парочку невеликих огірочків) промивають холодною водою і нарізають кубиками трохи меншими за розміром, ніж шаткували картоплю. Огірки додають тільки тоді, коли картопля повністю звариться. Перевірити це досить легко, він буде легко розминатися ложкою. Перловка до цього часу також повинна зваритися.

Після того, як вміст каструлі прокипить з огірками близько п'яти хвилин, потрібно розкрити і додати банку тушонки (близько 500 г). Спробувати блюдо на смак, досолити. Залишаємо для кипіння хвилин на п'ятнадцять, а після додаємо пасеровані овочі, які окремо потрібно встигнути приготувати до цього часу.

Для цього наливають на сковороду трохи свинячого жиру або рослинного масла і опускають туди дрібно нашатковану моркву (1 шт.). Трохи обсмаживши морква, додають голівку цибулі, шинкованного дрібними кубиками, обсмажують. Коли цибуля прийме золотистий колір, додають одну ложку томатної пасти і через пару хвилин, вміст сковороди відправляють в кипляче блюдо.

Вміст каструлі добре розмішують, дають покипіти близько п'яти хвилин, потім пробують на смак. Якщо на вашу думку всі овочі вже готові до вживання, то потрібно додати дрібно нашатковану пучок зелені, бажано, щоб зелень була різноманітною (цибуля, кріп додають обов'язково).

Через дві хвилини, коли всі ще раз прокипить, додають улюблені спеції, лавровий лист і чорний перець, каструлю знімають з вогню. Подають розсольник в теплому вигляді, додавши в тарілку ложку домашньої сметани.

« попередня
наверх
наступна »

Піца з артишоками
Як приготувати щуку в духовці?
Як зварити яйце некруто?
Як приготувати курку в пароварці?
Як приготувати курячі пупки?
Суп з сочевиці в мультиварки
Рулет зі свинячої очеревини
Що приготувати з свинячого серця?
Що можна приготувати з кабачків?
Як приготувати рис для ролів?
Як варити яблучне варення?
Як маринувати польський гриб?
Чим замінити маскарпоне?
Лечо з болгарського перцю
Що приготувати зі свинячої вирізки?
Як робити тісто для пельменів?
© 2015-2022  wmn.pp.ua