на головну |
|
« попередня | наступна » |
Головна » Кулінарні рецепти » Як маринувати брокколі?
Маринування - не тільки відмінний спосіб надати звичним овочам пікантний смак, але і заготовити їх на зиму. Подібного способу обробки можна піддавати практично всі плоди - морква, буряк і, звичайно ж, капусту, в тому числі і брокколі.
Для маринування брокколі можна використовувати як свіжі овочі, так і заморожені. З них вийде чудова закуска, а також часто використовувана основа для багатьох салатів. Приготувати таку капусту в маринаді дуже просто.
Потрібно зовсім небагато часу і невеликий набір продуктів, а саме:
Приготування:
Насамперед, готуємо маринад. Робимо це таким чином. У каструлю великого обсягу виливаємо воду (1,5 л). Висипаємо туди сіль, цукор, спеції. Після цього додаємо оцет і рослинне масло.
Ці компоненти доводимо до кипіння. Щоб маринад був дуже насиченим і ароматним, рекомендується накрити його кришкою. Потім вогонь робимо трохи менше, і повторно доводимо масу до кипіння. При цьому склад обов'язково необхідно постійно помішувати. Вся процедура займе приблизно 15 хвилин.
Морквину чистимо від шкірки. Розрізаємо її на півкільця. Приблизно 400 г капусти необхідно розморозити. Після цього поділити на суцвіття. Подібні маніпуляції повторюємо і з цвітною капустою. Готуємо часник. Подрібнюємо його під пресом. Всі овочі гарненько промиваємо під проточною водою.
Змішуємо моркву, капусту цвітну і броколі, часник. Всі інгредієнти перекладаємо в об'ємну каструлю або банку. У цій ємності овочі ретельно змішуємо, після чого заливаємо маринадом, причому робити це необхідно ще тоді, коли рідина гаряча.
Капусту залишають настоюватися протягом 3 діб в місці, де сухо і темно. Як тільки зазначений час минув, маринад зливають. А закуску ставлять у холодильник на кілька годин для того, щоб вона остаточно дійшла. Після цього мариновану капусту можна подавати до столу.
Якщо планується заготівля на зиму, слід злити половину маринаду, а решту залишити. Банки закупорити за допомогою герметичних або пастеризованих кришок. Зберігається маринована брокколі, як і інша консервація в прохолодному місці.
« попередня | наступна » |