на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Соус з агрусу до м'яса

« попереднянаступна »

Головна » Кулінарні рецепти » Соус з агрусу до м'яса

Досить незвичайний смак цього соусу сподобається навіть найвибагливішим гурманам. Легка кислинка, трохи солодощі, пікантний смак при додаванні спецій і джемово текстура роблять цей соус ідеальним не тільки для шашлику, але й для м'яса, приготованого на грилі, в духовці або на сковороді.

Вживання м'ясних продуктів супроводжується обов'язковим додаванням салатів або ароматних соусів, які покращують смак страви і допомагають шлунку швидше впоратися з переварюванням без важкості. Одним з таких смачних і необхідних соусів є підлива з агрусу, кілька рецептів якої пропонуємо в цій статті.

З часником і зеленню

Це найпростіший рецепт приготування, всі продукти є під рукою і нічого вигадувати або шукати не потрібно.

Моєму грамів 200 кропу, даємо трохи стекти. Часник очищаємо, агрус перебираємо, видаляємо хвостики і перемиваємо.

Якщо хочете, щоб соус був з шматочками інгредієнтів, тоді використовуйте м'ясорубку для подрібнення всіх компонентів, хоча можна скористатися блендером на невеликій швидкості. Потім пробуємо соус, додаємо сіль і цукор за смаком і необхідності.

Соус розкладаємо в скляні ємності і щільно закриваємо, щоб уникнути псування, краще накрити пергаментним папером і скріпити її гумкою. Поставити в холодильник на зберігання.

Готовий соус можна вживати вже через кілька годин. До речі, його ж рекомендують до риби або як намазки на хліб - смачно, швидко і легко.

З яблуком і цибулею

Досить часто соус застигає і стає схожим на густе повидло. У цьому випадку його можна подати не як соус, а як оригінальний гарнір. Гурмани напевно оцінять, особливо він гарний до м'яса на грилі.

Знадобиться для соусу близько півтора склянок агрусу, одне дуже велике яблуко або кілька невеликих, синя цибулина (вона менш гостра), чарка родзинок, цукор, сіль, імбир, кориця, перець, гвоздика і оцет.

Яблуко і цибулю очищаємо від шкірки, нарізаємо невеликими шматочками, агрус перебираємо і моєму.

У вогнетривкої ємності змішуємо 5 чайних ложок оцту (5% -го), дрібку солі і 4 великі ложки цукру, додаємо подрібнену гвоздику і дрібку чилі, трохи меленого імбиру і паличку кориці. Кип'ятимо суміш.

Тим часом обдаємо окропом ізюм і відправляємо в киплячу суміш, потім агрус, яблуко і цибулю. Дайте проваритися кілька хвилин під кришкою, а потім, прибравши її, млоїте суміш ще 35-45 хвилин до загустіння (вибирайте необхідну консистенцію), постійно його помішуючи. Пробуємо і якщо потрібно додаємо цукор або оцет для регулювання смаку.

Додавати в соус з агрусом можна кмин і будь-яку зелень. Такий продукт прекрасно стоїть в банках всю зиму і радує річним і незвичайним смаком гостей і домочадців.

« попередня
наверх
наступна »

Як приготувати молочний коктейль?
Як зварити яйце некруто?
Як приготувати щуку в духовці?
З чого і як роблять цукати?
Як приготувати стегенця в духовці?
Як зварити холодець?
Лечо з болгарського перцю
Що приготувати з свинячого серця?
Як приготувати гнізда з макаронів?
Свиняча шийка в духовці
Як маринувати патисони?
Що можна приготувати з кабачків?
Що можна приготувати за допомогою блендера?
Як приготувати курячі пупки?
Як приготувати омлет на сковороді?
Експерименти на кухні
© 2015-2022  wmn.pp.ua