на головну |
|
« попередня | наступна » |
Головна » Кулінарні рецепти » Лечо з огірків на зиму
Для приготування лечо на зиму підійдуть самі різні огірки - як найменші, так і ті, що вже переросли. Форма огірків також не грає ролі, оскільки в результаті їх все одно доведеться розрізати. Лечо, незважаючи на той факт, що багато хто відносить це блюдо до болгарської кухні, насправді є стравою, яку придумали жителі Угорщини. Використовувати його можна як у вигляді гарніру і закуски, так і у вигляді заправки для піци домашньої, яку ви будете готувати в домашніх умовах.
Необхідні продукти:
Спосіб приготування:
Насамперед, необхідно великі огірки очистити від пожовклим шкірки. Після цього всю огіркову масу нарізати невеликими кружечками, які при необхідності розрізають на 2 або 4 частини. Помідори гарненько помити і пропустити через дрібну м'ясорубку, щоб отримати кашоподібну масу. Часник очистити і як можна дрібніше нарізати.
Приготовлені помідори і часник (без огірків) змішуються в одній каструлі. Після цього туди ж додається оцет, і каструля ставиться на невеликий вогонь приблизно на 15 хвилин. Потім в каструлю засипаються нарізані огірки, і лечо вариться ще 10 хвилин.
В вимиті і стерилізовані банки готове лечо викладається ще в гарячому вигляді, після чого ємності відразу ж потрібно закатати металевими кришками, поставити догори дном, після цього укутати ковдрою і залишити поки банки повністю не охолонуть. Зберігати тільки в прохолодному місці.
Необхідні продукти:
Рецепт приготування:
Для початку через дрібну м'ясорубку пропускається цибуля, помідори, гіркий і солодкий перець. Вся ця маса складається в каструлю і перемішується, після чого в неї додається цукор, оцет і сіль.
Варити всі інгредієнти необхідно не більше 20 хвилин. При цьому в процесі варіння масу необхідно періодично перемішувати. Після цього в каструлю кидаються дрібно нарізані огірки, лечо доводиться до кипіння і кип'ятити ще 8 хвилин. Приблизно за три хвилини до закінчення варіння в блюдо потрібно додати натертий часник і все перемішати.
Закочувати в банки необхідно в гарячому вигляді, а от після повного охолодження ємності найкраще зберігаються в прохолодному місці.
« попередня | наступна » |