на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Гостра капуста з буряком по-грузинськи

« попереднянаступна »

Головна » Кулінарні рецепти » Гостра капуста з буряком по-грузинськи

Традиційно капусту по-грузинськи готують з буряком (вона може бути відвареної або підсмаженої). Такі компоненти як гострий перець, морква, селера та інші додаються в залежності від уподобань готує, тому про точну кількість говорити складно.

Кінцеве страва має смак з легкою кислинкою і гостротою (залежно від кількості гострого перцю). Маринована капуста має червоним буряковим кольором і стає відмінною закускою, як для святкового, так і для повсякденного столу.

З морквою

Для приготування закуски знадобиться невелика капуста, 5 варених буряків, три морквини, грамів 200-250 цукру, 2 ложки солі, ложка чорного перцю, 10 зубочки часнику, 250 грамів оцту, лавровий лист, грамів 120 рослинної олії. Ще потрібно близько 2 літрів води.

Капусту ріжемо шматочками і засипаємо невеликою кількістю солі, залишаємо на кілька годин. Тим часом очищаємо овочі, буряк і моркву ріжемо кубиками. У зручну ємність (можна скляну велику банку) викладаємо шарами буряк, потім нарізані часточки часнику і лавровий лист, зверху капусту, потім морквину. Можна зробити кілька повторень, але при цьому овочі слід дуже добре утрамбовувати.

Готуємо розсіл

Кип'ятимо воду, додаємо сіль і всі спеції, даємо хвилин 5 побурліть. Зменшуємо потужність вогню, додаємо оцет і рослинне масло, даємо кілька хвилин потомитися, і вимикаємо плиту. Залишаємо, щоб трохи охололо. Теплим розсолом заливаємо овочі, чекаємо повного охолодження і відправляємо в холодильник або підвал на 24 години.

З гострим перцем

В залежності від уподобань кількість перцю можна збільшувати або зменшувати, коректуючи смак кінцевого блюда.

Для приготування капусти знадобиться основний продукт - качан капусти, пучок зелені (що в нього входить, вибираєте на свій розсуд), 4 зубочки часнику, 2 ложки солі, буряк, 4 стручки гострого перцю, літр води і трохи оцту.

У банку складаємо нашатковану капусту (половину від усього обсягу), зверху - буряк соломкою (теж половину обсягу), потім - зелень, нарізаний перець і часник, накриваємо все залишками капусти, а поверх неї - залишилася частиною буряка.

У холодній воді потрібно розчинити сіль і оцет (він надає страві потрібну кислинку, за бажанням його можна не додавати). Заливаємо рідиною овочеве асорті, ставимо гніт, і даємо відстоятися 2-3 дні. Через зазначений час продукт забарвиться в красивий буряковий відтінок.

В якості ароматних добавок в капусту можна додавати нарізаний корінь хрону, селери, різні трави. Залежно від кількості ароматних компонентів буде змінюватися і смак капусти, а також її аромат. Поекспериментуйте і обов'язково знайдете свою страву.

« попередня
наверх
наступна »

Як приготувати молочний коктейль?
Рулет зі свинячої очеревини
Як варити яблучне варення?
Як приготувати курку в мікрохвильовці?
Як готувати устриці?
Лечо з болгарського перцю
Що можна приготувати з гарбуза?
Скільки запікати курку в духовці?
Круасани з готового листкового тіста
Як маринувати польський гриб?
Що приготувати з свинячого серця?
Як приготувати стегенця в духовці?
Як маринувати патисони?
Як зварити яйце некруто?
Як варити цукор?
Чим замінити маскарпоне?
© 2015-2022  wmn.pp.ua