на головну |
|
« попередня | наступна » |
Головна » Кулінарні рецепти » Солянка з квашеної капусти з грибами
Солянка - традиційне російське блюдо, що подається в гарячому вигляді з невеликою кількістю сметани. Такий супчик не тільки дуже смачний, але і корисний, оскільки всі інгредієнти проходять мінімум термічної обробки і повністю зберігають свої властивості. У сьогоднішній статті ми розповімо вам про це прекрасному супчику і навчимо секретам його приготування.
Солянка з'явилася в меню російської кухні досить давно, тобто пережила кілька епох правління. Спочатку її готували тільки бідні верстви населення - селяни і продавці на ринку, оскільки блюдо складалося тільки з овочевих інгредієнтів. Туди входили капуста, морква, буряк. Загалом, солянка більше нагадувала борщ. Саме через свою дешевизну і, до слова, ситності вона стала досить популярною стравою. Не варто й говорити про те, що додавати туди молочні вироби в той час ніхто не наважувався, та й не знав про подібне поєднання.
В один прекрасний ранок, а точніше близько полудня спробувати солянку наважився купець, що зайшов на ринок за продуктами. Скуштувавши цей дивовижний супчик, він більш не міг приховувати своїх емоцій, розповівши про нього половині міста. Природно, слух дійшов і до правителя, який наказав доставити в палац кухаря. Після того, як солянку спробували дворяни на чолі з правителем, вона стала набирати популярність не по днях, а по годинах, дійшовши в результаті до наших днів.
Сьогодні, звичайно, рецепт солянки частково змінився, і багато інгредієнти з неї виключили, однак і донині існують класичні варіанти приготування, так би мовити, на любителя. Але ми з вами спробуємо приготувати трохи нестандартну солянку. У чому сюрприз? Читаємо далі!
Наша сьогоднішня солянка буде містити в собі один цікавий інгредієнт, а саме гриби. Вони не тільки чудово поєднуються з іншими складовими, але й додадуть готовому блюду вишуканий аромат і багатий смак. Отже, для того, щоб приготувати солянку з грибами, підготуємо наступне.
Інгредієнти:
Тепер розповімо, як готувати солянку:
Готову страву заправити невеликою кількістю сметани і прикрасити листочками зелені. Смачного!
« попередня | наступна » |