на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Солянка з квашеної капусти з грибами

« попереднянаступна »

Головна » Кулінарні рецепти » Солянка з квашеної капусти з грибами

Солянка - традиційне російське блюдо, що подається в гарячому вигляді з невеликою кількістю сметани. Такий супчик не тільки дуже смачний, але і корисний, оскільки всі інгредієнти проходять мінімум термічної обробки і повністю зберігають свої властивості. У сьогоднішній статті ми розповімо вам про це прекрасному супчику і навчимо секретам його приготування.

Трохи історії

Солянка з'явилася в меню російської кухні досить давно, тобто пережила кілька епох правління. Спочатку її готували тільки бідні верстви населення - селяни і продавці на ринку, оскільки блюдо складалося тільки з овочевих інгредієнтів. Туди входили капуста, морква, буряк. Загалом, солянка більше нагадувала борщ. Саме через свою дешевизну і, до слова, ситності вона стала досить популярною стравою. Не варто й говорити про те, що додавати туди молочні вироби в той час ніхто не наважувався, та й не знав про подібне поєднання.

В один прекрасний ранок, а точніше близько полудня спробувати солянку наважився купець, що зайшов на ринок за продуктами. Скуштувавши цей дивовижний супчик, він більш не міг приховувати своїх емоцій, розповівши про нього половині міста. Природно, слух дійшов і до правителя, який наказав доставити в палац кухаря. Після того, як солянку спробували дворяни на чолі з правителем, вона стала набирати популярність не по днях, а по годинах, дійшовши в результаті до наших днів.

Сьогодні, звичайно, рецепт солянки частково змінився, і багато інгредієнти з неї виключили, однак і донині існують класичні варіанти приготування, так би мовити, на любителя. Але ми з вами спробуємо приготувати трохи нестандартну солянку. У чому сюрприз? Читаємо далі!

Рецепт приготування солянки

Наша сьогоднішня солянка буде містити в собі один цікавий інгредієнт, а саме гриби. Вони не тільки чудово поєднуються з іншими складовими, але й додадуть готовому блюду вишуканий аромат і багатий смак. Отже, для того, щоб приготувати солянку з грибами, підготуємо наступне.

Інгредієнти:

Тепер розповімо, як готувати солянку:

  1. Квашену капусту віджати від соку і дати час стекти, відкинувши на друшляк. Цибулю і моркву очистити, нарізати кубиками і обсмажувати на сковороді.
  2. До смажених інгредієнтів додати гриби і тушкувати ще 15 хвилин. Всі інгредієнти зняти з вогню, ретельно перемішати і додати до квашеній капусті. Посолити і поперчити.
  3. Перекласти все в гусятницю або форму для запікання і прибрати в духовку до повного приготування.

Готову страву заправити невеликою кількістю сметани і прикрасити листочками зелені. Смачного!

« попередня
наверх
наступна »

Що приготувати з кольорової капусти?
Як приготувати омлет на сковороді?
Готуємо в пароварці
Як приготувати солянку з капусти?
Скільки запікати курку в духовці?
Як приготувати курку в мікрохвильовці?
Що приготувати зі свинячої вирізки?
Що можна приготувати за допомогою блендера?
Як приготувати молочний коктейль?
Долма з виноградного листя
З чого роблять віскі?
Як приготувати щуку в духовці?
Як зварити холодець?
Як приготувати вівсяне печиво?
Рулет зі свинячої очеревини
Що можна приготувати з гарбуза?
© 2015-2022  wmn.pp.ua