на головну |
|
« попередня | наступна » |
Головна » Кулінарні рецепти » Квашена капуста з яблуками на зиму
Мабуть, немає жодної родини, в раціоні якої в зимовий період не використовувалася б квашена капуста, про користь якої згадувати не потрібно. Особливо цінується капуста власного приготування, заквашена в домашніх умовах.
Є безліч рецептів квашення капусти, серед яких слід виділити таку страву, як «квашена капуста з яблуками на зиму».
Для цього використовуйте капусту середніх і пізніх сортів хорошої якості. Перед шинкування капусту очистіть від зовнішніх зеленого листя і пошкоджень і видаліть качани.
Укладають нашатковану капусту в бочки або великі емальовані каструлі. Дно посуду покрийте шаром листя капусти. Потім пошарово укладайте нашатковану капусту, яку посипайте сіллю з приправами, перемішуйте і втрамбовуйте.
Зверху капусту покрийте листям, притисніть дощечкою з вантажем. Капуста має бути повністю покрита розсолом. В процесі бродіння зверху на капусті з'являється піна, яку потрібно видаляти, а капусту час від часу протикати для виділення бродильних газів.
Процес ферментації триває близько 10 днів.
Вам знадобиться:
Приготування:
Підготуйте капусту, нашаткуйте. Морква вимийте, очистіть і натріть на тертці. Яблука (краще Антонівку) вимийте, закладіть в капусту цілими або половинками, додайте лавровий лист і кмин.
Вам знадобиться:
Приготування:
Наріжте капусту і перемішайте з сіллю. Дно посуду покрийте листям. Наповніть її капустою, в яку додайте яблука, журавлину і моркву. Зверху притисніть вантажем.
Вам знадобиться:
Приготування:
Яблука кислих сортів очистіть від шкірки, розріжте на чотири частини, видаліть серцевину. Змішайте яблука з нашаткованою капустою, додайте насіння кропу і сіль. Квасьте звичайним способом.
Вам знадобиться:
Приготування:
Капусту нашаткуйте, змішайте з сіллю, натертими яблуками, кмином, шматочками цибулі. Щільно укладіть в посудину.
При зберіганні квашена капуста завжди повинна бути покрита соком.
« попередня | наступна » |