на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Варення з айви і яблук

« попереднянаступна »

Головна » Кулінарні рецепти » Варення з айви і яблук

Взимку ми з задоволенням їмо смачні солодкі заготовки, які були зроблені ще влітку. Один з варіантів - варення з айвою і яблуками. Зробити його досить просто. З яблуками ми зустрічаємося в нашому раціоні часто, а ось айва - досить рідкісний фрукт на нашому столі. Дозріває він в кінці серпня - початку осені в один час з грушами і пізніми сортами яблук. В основному всі види айви на смак кислі і терпкі, досить жорсткі, тому в сирому вигляді їх мало хто любить їсти. А ось в пудингах і варення, в запеченому, смаженому і тушкованому вигляді айва може порадувати смаком будь-якого гурмана. За час довгого приготування м'якоть айви набуває красивого мідно-червоний колір. У айвового варення часто виходить дуже насичений аромат, тому таке варення рекомендують додавати в пироги. Ось пара рецептів варення з яблук і айви.

У першому випадку нам знадобляться:

Як варити таке варення?

Вимиті яблука і айву треба порізати на маленькі долечкамі, скласти їх в посуд і засипати цукром. Залишити фрукти на деякий час, щоб вони встигли пустити сік. За цей час можна приготувати цукровий сироп. Після викладаємо айву і яблука в стерилізований посуд і заливаємо їх сиропом. Ставимо в прохолодне приміщення годин на вісім, після чого варимо вариво ще три рази з перервами між приготуваннями в п'ять-шість годин. Готове ласощі розливаємо в підготовлені скляні банки, закочує їх.

У наступному рецепті варення матиме ще більш цікавий і оригінальний смак за рахунок доданих до нього кориці і родзинок.

Для чотирьох банок будуть потрібні:

Як будемо готувати?

Айву чистимо від насіння і розрізаємо на шматочки. З очищених яблук виймаємо серцевину і ріжемо на великі шматки. Вибираємо каструлю з товстим дном, в неї складаємо всі фрукти, засипаємо цукром, родзинками і корицею і заливаємо водою. Перемішуємо і ставимо на маленьку пальник. Варимо хвилин 45-55 до необхідної нам консистенції. Хвилин за 10 до закінчення висипаємо коричневий цукор. У підготовлені скляні банки виливаємо варення, ставимо їх на 12-15 хвилин у духовку (120 ° С). Потім вимикаємо, виймаємо і перевертаємо наше варення догори дном. Закутуємо і даємо час повільно охолонути.

« попередня
наверх
наступна »

З чого роблять віскі?
Як маринувати патисони?
Як збити вершки з цукром?
Як зварити яйце некруто?
З чого і як роблять цукати?
Долма з виноградного листя
Що можна приготувати з кабачків?
Як зробити півники з цукру?
Чим замінити маскарпоне?
Готуємо в пароварці
Експерименти на кухні
Як варити яблучне варення?
Що приготувати з свинячого серця?
Як приготувати курку в пароварці?
Як робити тісто для пельменів?
Рулет зі свинячої очеревини
© 2015-2022  wmn.pp.ua