на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

В'ялені помідори на зиму

« попереднянаступна »

Головна » Кулінарні рецепти » В'ялені помідори на зиму

Ні для кого не секрет, що більшість хвороб і простуд припадає саме на зимовий період. Справа в тому, що в цей час організм людини не отримує вітаміни і корисні речовини, внаслідок чого імунна система слабшає і починає пропускати бактерії і віруси. У сьогоднішній статті ми розповімо вам про те, за допомогою якого овоча можна уникнути простуд і хвороб в зимовий період.

Помідори на варті здоров'я

Коли мова заходить про корисність овочів, можна категорично відповісти, який з них є найбільш ефективним. Морква, приміром, покращує зір, болгарський перець впливає на серце. Але що стосується помідора, то можна сміливо стверджувати, що він містить цілий комплекс вітамінів і мінералів, що впливають на наше з вами стан.

От тільки проблема - як вживати помідори взимку? Парникові, звичайно, доступні в магазинах круглий рік, але ж їх не порівняєш із справжніми, вирощеними на грядках! У парникових і смак не той, і колір тьмяний, та і коштувати вони будуть взимку цілий статок. Загалом, суцільні мінуси. Та ще не факт, що вони містять таку ж кількість корисностей. Що ж робити? Далі ми запропонуємо відмінний спосіб і себе зберегти здоровим, і помидорок покуштувати взимку.

Приготування в'ялених помідорів

Оскільки у свіжому вигляді помідори взимку навряд чи спробуєш, потрібно вдаватися до альтернативного варіанту - закривати з ними маринади і соління. Ми пропонуємо вам розглянути трохи нестандартний варіант зимової заготівлі, а саме в'ялення помідорів.

Готувати в'ялені помідори дуже просто і фінансово не особливо затратно для господині. Завдяки тому, що овочі піддаються невеликої термічній обробці, вони здатні зберігати максимум корисних властивостей. Отже, приступимо до рецепту. Для початку підготуємо наступне.

Інгредієнти:

Як бачите, інгредієнти дуже прості, як, втім, і сам рецепт.

Для того, щоб приготувати в'ялені помідори, повторюємо наступні етапи:

  1. Помідори промиваємо і очищаємо під проточною водою. Чистимо і видаляємо плодоніжку, щоб згодом вона не почала гнити в банку.
  2. Розкладаємо помідори на деко, змащене невеликою кількістю оливкової олії. Зверху додаємо цукровий пісок, сіль і спеції.
  3. Болгарський перець і часник нарізаємо невеликими кубиками і розкладаємо зверху на помідори.
  4. Прибираємо блюдо в розігріту духовку приблизно на 2-2.5 години. Поки помідори запікаються, готуємо банки для заготовок.
  5. Коли помідори досить пропеклися, знімаємо їх з дека і акуратно розкладаємо по банках разом з болгарським перцем і часником. Зверху поливаємо виділилася рідиною і маслом. Банки закочує і прибираємо в прохолодне місце.

Готову помідорову заготовку можна вживати з гарнірами, м'ясними стравами і в якості закуски. Приємного вам апетиту!

« попередня
наверх
наступна »

З чого і як роблять цукати?
Як приготувати щуку в духовці?
Як маринувати патисони?
Як приготувати гарбуз в мультиварки?
Шоколадний мус з ромом
Як приготувати курячі пупки?
Як приготувати молочний коктейль?
Рулет зі свинячої очеревини
Як смажити гливи?
Чим замінити маскарпоне?
Як замаринувати кролика?
Як приготувати сметанне желе?
Лечо з болгарського перцю
Як приготувати вівсяне печиво?
З чого роблять віскі?
Як зробити півники з цукру?
© 2015-2022  wmn.pp.ua