на головну |
|
« попередня | наступна » |
Головна » Кулінарні рецепти » Курячі шлунки в сметані
Багато людей віддають перевагу субпродуктів. І не тому, що в них містяться вітаміни і мінерали, яких немає в звичайному м'ясі, просто з цих продуктів можна приготувати прекрасне друга страва, наприклад, курячі шлунки в сметані або вершках.
Що нам потрібно:
Підготовка продуктів
Курячі шлунки розморозити, покласти в холодну воду на півгодини. Оскільки шлунки курячі покриті товстою плівкою, а в ній можуть бути присутніми сміття, то їх рекомендується добре обробити. Кожен пупочек помити під водою, зняти зайвий жир і поскоблить ножем від жовтої плівки. Курячий пупок повинен вийти чистим. Свіжий продукт має рожевий колір.
На обробній дошці кожен курячий пупочек розрізати на 2 частини по центру і знову добре помити під водою. Лук очистити від лушпиння, помити під холодною водою, розрізати на 2 частини і потім нашаткувати тонкими півкільцями.
У сотейник або глибоку Скородом викласти пупочки, налити 1 склянку води. Вогонь на плиті повинен бути середнім, готувати субпродукт близько 40 хвилин. Необхідно періодично знімати кришку і перемішувати все. Як тільки вся вода випарується, додати трохи олії, сіль, чорний перчик, все перемішати і обсмажити до утворення рум'яної скоринки. Потім висипати весь порізану цибулю, все перемішати і тушкувати до того моменту, поки цибуля не стане м'яким і прозорим.
Приготувати зручну каструлю для приготування другої страви з підливою. У неї акуратно викласти пупочки з цибулею, зверху вилити сметану. Все перемішати і спробувати на смак. У разі необхідності блюдо посолити. Вилити 0,5 склянки води і поставити тушкуватися на повільному вогні. Не варто забувати періодично помішувати страву.
На обробній дошці дрібно порубати часник (досить 3 зубчиків). Помити зелень і нашаткувати гострим ножем дрібно. Відкрити кришку каструлі, висипати часник і зелень, перемішати, додати лавровий лист, кришку накрити і тушкувати ще 5 хвилин. Після цього плиту можна відключати. М'яке, ситне і ароматне друга страва готова. Поки готуються курячі пупочки, можна приготувати гарнір з картоплі або рису, хоча з цією стравою чудово поєднується будь-яка крупа і вермішель.
« попередня | наступна » |