на головну |
|
« попередня | наступна » |
Головна » Кулінарні рецепти » Гребінці в гірчичному соусі
Морські гребінці - досить делікатесний морепродукт. Страви з гребінця володіють незвичайним вишуканим смаком. Вони здатні прикрасити будь святкове застілля, зроблять стіл різноманітним і розкішним. До того ж цей делікатес надзвичайно корисний і містить у своєму складі масу вітамінів і мінералів. Процес приготування морського гребінця дуже простий.
Це дуже смачна й поживна закуска з морепродуктів. Гребінці у страві не піддаються термічній обробці, а тільки маринуються. Це безпечно, так як в гребінцях на відміну від риби паразити не живуть. Якщо ж сирі морські гребінці здадуться неапетитними, то перед маринуванням можна скласти їх в друшляк і обшпарити окропом.
Інгредієнти:
Приготування:
Майже завжди морські гребінці продаються замороженими. Тому необхідно правильно розморозити продукт, інакше він стане несмачним і гумовим. Дістаємо гребінці з морозилки і переставляємо в холодильник (краще дістати з вечора). На це, звичайно, буде потрібно більше часу, але приготовану страву буде соковитим, ніжним і смачним.
Розтанули морепродукти ретельно промиваємо, на їх поверхні може бути пісок, оскільки від раковини та інше сміття. Сушимо чистою серветкою і складаємо в зручну посуд для маринування з кришкою. Великі гребінці краще розрізати на кілька частин, щоб вони краще просочилися маринадом.
Чистимо головку цибулі, ріжемо середніми шматочками і відправляємо до гребінцям. Туди ж виливаємо лимонний сік від половини плоду, приправляємо сіллю і чорним перцем. Вміст усередині перемішуємо рукою масажними рухами. Прослідкуйте, щоб всі гребінці вкрилися маринадом. Закриваємо кришку і відправляємо в холодильник мінімум на пару годин.
Через зазначений час дістаємо заготовку, зливаємо всю рідину, зберігши трохи маринаду. У тарілочці змішуємо майонез і гірчицю, розбавляємо залишеним маринадом до отримання рідкої консистенції. Заливаємо гребінці отриманим соусом, перемішуємо і відправляємо в холодильник ще на 2 години.
Через зазначений час мариновані морські гребінці в гірчичному соусі готові до вживання. Викладіть закуску в салатник і подавайте з сухим білим вином або шампанським. Смачного!
« попередня | наступна » |