на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Гребінці в гірчичному соусі

« попереднянаступна »

Головна » Кулінарні рецепти » Гребінці в гірчичному соусі

Морські гребінці - досить делікатесний морепродукт. Страви з гребінця володіють незвичайним вишуканим смаком. Вони здатні прикрасити будь святкове застілля, зроблять стіл різноманітним і розкішним. До того ж цей делікатес надзвичайно корисний і містить у своєму складі масу вітамінів і мінералів. Процес приготування морського гребінця дуже простий.

Мариновані гребінці в гірчичному соусі

Це дуже смачна й поживна закуска з морепродуктів. Гребінці у страві не піддаються термічній обробці, а тільки маринуються. Це безпечно, так як в гребінцях на відміну від риби паразити не живуть. Якщо ж сирі морські гребінці здадуться неапетитними, то перед маринуванням можна скласти їх в друшляк і обшпарити окропом.

Інгредієнти:

Приготування:

Майже завжди морські гребінці продаються замороженими. Тому необхідно правильно розморозити продукт, інакше він стане несмачним і гумовим. Дістаємо гребінці з морозилки і переставляємо в холодильник (краще дістати з вечора). На це, звичайно, буде потрібно більше часу, але приготовану страву буде соковитим, ніжним і смачним.

Розтанули морепродукти ретельно промиваємо, на їх поверхні може бути пісок, оскільки від раковини та інше сміття. Сушимо чистою серветкою і складаємо в зручну посуд для маринування з кришкою. Великі гребінці краще розрізати на кілька частин, щоб вони краще просочилися маринадом.

Чистимо головку цибулі, ріжемо середніми шматочками і відправляємо до гребінцям. Туди ж виливаємо лимонний сік від половини плоду, приправляємо сіллю і чорним перцем. Вміст усередині перемішуємо рукою масажними рухами. Прослідкуйте, щоб всі гребінці вкрилися маринадом. Закриваємо кришку і відправляємо в холодильник мінімум на пару годин.

Через зазначений час дістаємо заготовку, зливаємо всю рідину, зберігши трохи маринаду. У тарілочці змішуємо майонез і гірчицю, розбавляємо залишеним маринадом до отримання рідкої консистенції. Заливаємо гребінці отриманим соусом, перемішуємо і відправляємо в холодильник ще на 2 години.

Через зазначений час мариновані морські гребінці в гірчичному соусі готові до вживання. Викладіть закуску в салатник і подавайте з сухим білим вином або шампанським. Смачного!

« попередня
наверх
наступна »

Як приготувати курку в пароварці?
Як посмажити минтай на сковороді?
З чого і як роблять цукати?
З чого роблять віскі?
Як приготувати щуку в духовці?
Шоколадний мус з ромом
Страви з кислого
Як приготувати гарбуз в мультиварки?
Як приготувати латте?
Як приготувати курку в мікрохвильовці?
Як варити цукор?
Як готувати устриці?
Як замаринувати кролика?
Долма з виноградного листя
Як приготувати гнізда з макаронів?
Як збити вершки з цукром?
© 2015-2022  wmn.pp.ua