Сметанник з яблуками

Реклама спонсора
» Кулінарні рецепти

Сметанник з яблуками

Сміливо можна сказати, що яблука - найпопулярніші, улюблені і доступні фрукти. Вони володіють чудовим набором важливих якостей - смачні, корисні, ароматні, прекрасно зберігаються і є у продажу протягом всього року. З яблучками можна приготувати безліч різноманітних страв - варення, джеми, добавки до других страв, легкі салати і, звичайно ж, прекрасну випічку.

Одним з найпростіших, смачних і швидких варіантів випічки є сметанник з яблуками. Цей пиріг вийде апетитним і ароматним, корисним і повітряним! До того ж для його виготовлення потрібно набір найпростіших і доступних продуктів, а часу весь процес займає дуже мало. Люблять такий сметанник, як малюки, так і дорослі.

Сметанник з яблуками

Продукти:

  • 250 г пшеничного вищого сорту борошна;
  • трохи рослинного масла;
  • пара яєць;
  • 250 г цукрового піску;
  • пакетик ванільного цукру;
  • 250 г 20% -ної сметани;
  • три-чотири яблучка середнього розміру;
  • половинка ч. л. соди.

Приготування:

  1. Готуємо спочатку борошно. Цей етап має важливе значення, адже від того, як ви обробите борошно, залежить чи пиріг повітряним і пишним. Обов'язково треба просіяти борошно кілька разів через сито, щоб вона була рівною, без грудочок і, головне, збагатилася киснем. Борошно найкраще брати для сметанника пшеничне, вищого сорту.
  2. Тепер слід приготувати яєчну суміш. Яйця треба дуже добре промити, після чого протерти шкаралупу паперовим рушником. Розбити ножем над мискою. Туди ж насипати цукор і збити віночком до виникнення пишної піни.
  3. Тепер черга яблук. Плоди дуже добре вимити під струменем теплої води, а після почистити їх акуратно від шкірки. Покласти яблучка на дошку, обробити їх на окремі частини, видалити з них насіння і перегородки. Розрізати оброблені фрукти на маленькі шматочки, скласти все в чисту миску. Побризкати трохи лимонним соком, щоб яблука не потемніли (можна замінити сік водою з оцтом).
  4. Тепер займемося тестом. Покласти в яєчну суміш соду (не треба її тушкувати оцтом або соком лимона!), Сметану і все це гарненько збити віночком до однорідності. Після цього акуратно маленькими порціями вводимо просіяне борошно. Весь час перемішуємо, щоб в тесті не було міхурів і грудок. Коли тісто буде вимісити (схоже має бути на густу сметану), то до нього висипаємо яблучні дольки. Столовою ложкою перемішуємо фрукти і заливку. Постарайтеся розподілити яблучка рівномірно.
  5. Випікання сметанника. Останній етап треба почати з підготовки форми. Її слід промазати (дно і боки) рослинним маслом. Налити в ємність підготовлену суміш і розподілити по всій формі. Духовка до цього моменту вже повинна бути розігріта до 180 ° С. Поставити в неї форму і не виймати протягом півгодини. Перевірити готовність сметанника можна за допомогою звичайної зубочистки. Якщо вона суха після проколювання тесту, то пиріг готовий. Після закінчення випікання сметанник не слід відразу ж виймати з духовки. Нехай він там трохи охолоне. Можна посипати пиріг цукровою пудрою. Для прикраси також використовують джем або варення, ягідки і горішки.

Що приготувати зі свинячої вирізки?
Як збити вершки з цукром?
Як маринувати польський гриб?
Як зварити холодець?
Як приготувати омлет на сковороді?
З чого і як роблять цукати?
Що можна приготувати з кабачків?
Що можна приготувати за допомогою блендера?
Як приготувати солянку з капусти?
Як приготувати рис для ролів?
Як замаринувати кролика?
З чого роблять віскі?
Як приготувати щуку в духовці?
Желе з варення
Страви з кислого
Долма з виноградного листя
Меню сайту