Тушкована капуста з яблуками

Реклама спонсора
» Кулінарні рецепти

Тушкована капуста з яблуками

Білокачанна капуста, мабуть, самий бюджетний овоч у нашому регіоні, але крім «приємною ціни» вона володіє ще рядом незаперечних переваг. По-перше, овоч насичений безліччю цінних компонентів. А по-друге, з нього можна готувати величезну кількість страв, поєднувати які просто неможливо. Тому, включаючи її в свій раціон, меню стане не тільки корисним, але і різноманітним.

Особливо смачною виходить тушкована капуста з яблуками. Для її приготування всі продукти, в буквальному сенсі слова, у вас знайдуться під рукою.

Отже, потрібні такі продукти:

  • капуста - 0,5 кг;
  • цибуля - головка;
  • яблуко будь-якого сорту - один плід (переважно червоні фрукти з кислуватим присмаком);
  • масло оливи - 3 великих ложки;
  • петрушка - пара гілочок;
  • сіль, подрібнений чорний перець - за смаком.

Приготування капусти з яблуками буде проходити таким чином:

  1. Лук промивають, очищають, нарізають невеликими кубиками. На прогрітій сковороді з додаванням соняшникової олії обсмажують овоч до тих пір, поки він не стане золотистого відтінку.
  2. Капусту миють, нашінковивают. Викладають до цибулі і відразу ж перемішують. Якщо цього не зробити, цибуля пригорить. Сковороду накривають кришкою і тушкують капусту до готовності.
  3. Тим часом готують яблуко. Для цього фрукт промивають, а потім очищують шкірку, після чого нарізають невеликими кубиками. Додавати яблуко слід лише після повної готовності капусти.
  4. Додавши яблуко до капусти, компоненти змішують. Потім при накритою кришці гасять не більш як 5 хвилин. Як тільки зазначений час минув, капусту солять, перчать. Якщо подобається солодкуватий присмак тушкованої капусти, можна додати трохи цукру. Компоненти знову слід змішати. Тушкувати блюдо слід до тих пір, поки яблука не стануть м'якими на дотик.
  5. Як тільки це сталося, капусту знімають з вогню. Зелень промивають, максимально подрібнюють, після чого рясно посипають петрушкою. Знову накривають кришкою і дають постояти не менш 5 хвилин. Тушкувати блюдо із зеленню ні в якому разі не потрібно. По-перше, від цього постраждають смакові якості. А по-друге, корисні властивості продукту.

Тушкована капуста з яблуком є ??не тільки апетитним, але і ще низькокалорійним стравою. У 100 г міститься всього лише 88 калорій. Тому його можна сміливо включати в раціон навіть тим, хто посилено худне.

Крім цього дане блюдо - відмінна альтернатива обридлої соління.


Як приготувати латте?
Готуємо в пароварці
Як варити яблучне варення?
Як приготувати солянку з капусти?
Що приготувати з свинячого серця?
Що можна приготувати з кабачків?
Як зварити холодець?
Як смажити гливи?
Круасани з готового листкового тіста
Як готувати устриці?
Скільки запікати курку в духовці?
Як приготувати гарбуз в мультиварки?
Як приготувати сметанне желе?
З чого роблять віскі?
Як зварити яйце некруто?
Як приготувати вівсяне печиво?
Меню сайту