Кускус з овочами

Реклама
» Кулінарні рецепти

Кускус з овочами

Ароматне, ситне і пряне блюдо «кускус» прийшло до нас з Близького Сходу і півночі Африки, де вважається національним стравам. Незважаючи на традиційні способи приготування, виконань за роки існування придумано кілька. Сьогодні ми розглянемо слов'янські інтерпретації кускусу, прості у приготуванні.

Кускус з овочами і курячим м'ясом

Нам знадобляться:

  • стакан кускусу (спеціальна манна крупа);
  • 2 курячі гомілки;
  • по 1 штуці моркви, болгарського перцю та цибулі;
  • півсклянки нуту;
  • зелень петрушки і селеру - по 50 г;
  • спеції для плову;
  • вершкове масло.

Приготування:

  1. Замочуємо нут. Відварюємо курку, після кипіння додати в бульйон лавровий лист, сіль і перець. Морква нарізаємо невеликими кубиками, петрушку і селеру дрібно рубаємо, болгарський перець очищаємо від насіння і плодоніжок, нарізаємо тонкою соломкою.
  2. Засипаємо овочі до курки, перемішуємо і продовжуємо варити бульйон. Коли бульйон з овочами закипить, додаємо нут і варимо ще півгодини до готовності гороху.
  3. Розтоплюємо вершкове масло на сковорідці і смажимо порубаний ріпчасту цибулю до золотистого. З бульйону дістаємо всі інгредієнти. Овочі додаємо до цибулі і обсмажуємо до випаровування рідини.
  4. Вимикаємо вогонь, викладаємо на овочі курку і залишаємо пропаритися в теплому місці.
  5. У киплячому бульйоні варимо кускус, засипаємо спеції для плову. Додаємо шматочок вершкового масла, вимикаємо вогонь і даємо настоятися 5 хвилин.
  6. Викладаємо блюдо: на низ - кускус, навколо - овочі, зверху - м'ясо.

Пряний кускус з гарбузом

Для приготування такого осіннього і поживного кускусу ми візьмемо:

  • 250 г гарбуза;
  • солодкого перцю, цибулі та цукіні - по 1 шт .;
  • перець чилі - 1/3 шт .;
  • корицю, імбир і цедру цитрусових;
  • 250 г кускус;
  • оливкова олія;
  • вино напівсолодке - півсклянки.

Приготування:

  1. Овочі ретельно промиваємо, витягуємо насіння і плодоніжки, нарізаємо всі однаковими невеликими кубиками.
  2. Розігріваємо оливкове масло і обсмажуємо овочі до золотистого, додаємо спеції, потім накриваємо кришкою і тушкуємо у вині ще 20 хвилин.
  3. Закип'ятити бульйон або воду, висипаємо кускус і варимо до готовності. Потім додаємо ложку оливкової олії, накриваємо і даємо дійти 5-7 хвилин.
  4. Перемішуємо кускус з распаренной цитрусової цедрою і викладаємо зверху тушковані овочі.

Приготувати кускус чи не сутужніше плову, але манна крупа дає організму нові корисні мікроелементи і смакової захват гостям. Смачного!


Желе з варення
Суп з сочевиці в мультиварки
Як приготувати курку в мікрохвильовці?
Як маринувати патисони?
Долма з виноградного листя
Експерименти на кухні
Круасани з готового листкового тіста
Як зварити яйце некруто?
Свиняча шийка в духовці
Що приготувати з кольорової капусти?
Піца з артишоками
Як варити яблучне варення?
Як зробити півники з цукру?
Як приготувати гнізда з макаронів?
Як маринувати польський гриб?
Як готувати устриці?
Меню сайту