Балик зі свинини

Реклама
» Кулінарні рецепти

Балик зі свинини

У сучасному світі рідко коли можна довірити всяким м'ясокомбінатам і перекупникам гастрономічні потреби організму. Як же переконатися, що обрані на ринку або в супермаркеті корейка з баликом будуть виключно якості, свіжі і смачні? Дуже просто - не варто ризикувати, давайте приготуємо балик зі свинини самостійно в домашніх умовах.

Баликом називається м'ясо сиров'ялені або сирокопченого виду приготування, а також приготоване в духовці. Як правило, для виготовлення цієї страви зі свинини використовують хребтовую частина (шию) і не додають промислові підсилювачі смаку, консерванти та барвники.

Балик зі свинини сировялений легкого приготування

Інгредієнти:

  • 1,5 кілограма свинини;
  • близько 0,5 склянки солі;
  • часник (не менше 6 зубчиків);
  • спеції за смаком.

Приготування:

  1. Готуємо м'ясо - жир не обрізайте, так балик буде соковитим. Викладаємо його на дно широкої посуду. Засипаємо сіль і ретельно вимочуємо м'ясо в неї з усіх боків. Відправляємо засолюють на 3-4 дні під вагою, не забуваємо періодично перевертати свинину, оновлюючи невеликим шаром солі. Просолене м'ясо дістаємо і промачівают рушником (серветкою) до повної сухості.
  2. Видавлюємо часник і рівномірно обмащуємо їм свинину. Потім обвалюють у вибраних спеціях (ми рекомендуємо взяти імбир, коріандр, паприку, чилі і кунжут).
  3. Обертаємо балик дихаючої тканиною (марлею), обв'язуємо тонкою мотузкою, як ковбасу і підвішуємо на 5-6 днів. Висіти м'ясо повинно в утепленому і провітрюваному місці.
  4. Зберігаємо балик в холодильнику, загорнувши в Пекарській папір.

Балик свинячий, запечений в духовці

Інгредієнти:

  • суміш з різних видів перців;
  • 1,5 кг корейки (спинна частина свині);
  • 4-5 зубців часнику;
  • сіль;
  • рукав для запікання;
  • спеції (імбир, коріандр, мускатний горіх, куркума, хмелі-сунелі) - по 1 чайній ложці.

Приготування:

  1. Свинину ретельно промиваємо, обрізаємо великі шматки жиру і просушують. Змішуємо всі спеції, сіль і перець і натираємо м'ясо рівномірно з усіх боків. Залишаємо маринуватися в прохолодному місці на 10-12 годин.
  2. Укладаємо балик в рукав для запікання, зав'язуємо його і укладаємо на застелений пергаментним папером деко. Запікаємо свинячий балик близько 1,5 годин на середній температурі духовки. Видавлюємо часник.
  3. За 15 хвилин до приготування робимо надріз в рукаві і покриваємо м'ясо часниковою сумішшю. Даємо м'ясу приготуватися, потім вимикаємо грубку і залишаємо нудитися ще 15 хвилин.
  4. Остуджують м'ясо і тільки тоді нарізати скибочками гострим ножем. Подавати потрібно холодним.

У цій статті ми розглянули 2 протилежні види приготування свинячого балику, але в обох випадках м'ясо виходить дуже ароматним, смачним, насиченим і, головне, натуральним. Приємних вам свят з нарізкою балика на столі!


Як збити вершки з цукром?
Як готувати устриці?
Свиняча шийка в духовці
Як приготувати латте?
Як смажити гливи?
Як посмажити минтай на сковороді?
Заливне зі свинини по-російськи
Як приготувати гарбуз в мультиварки?
Що можна приготувати з гарбуза?
Страви з кислого
Як варити цукор?
Шоколадний мус з ромом
Скільки запікати курку в духовці?
Як приготувати курку в мікрохвильовці?
Як приготувати солянку з капусти?
Що приготувати з свинячого серця?
Меню сайту