Повидло з персиків

Реклама
» Кулінарні рецепти

Повидло з персиків

Смачне повидло з соковитих стиглих персиків можна легко приготувати самостійно. Особливо актуально блюдо в літній та осінній період, коли ці фрукти мають найнижчу ціну. Що цікаво, персикове повидло використовується не тільки для приготування десертів, але також є важливою складовою оригінальних фруктових соусів до м'яса.

Інгредієнти:

  • свіжі персики - 3 кілограми;
  • цукровий пісок - 1,8 кілограма.

Приготування:

Для повидла слід дуже ретельно відбирати фрукти. Це повинні бути стиглі цілі персики без тріщин і вм'ятин. Якщо на плодах, все ж, є які-небудь ушкодження, то їх необхідно акуратно видалити гострим ножем.

  1. Персики потрібно ретельно вимити в проточній холодній воді, а потім тонко зрізати з них шкірку і видалити кісточки. Якщо плоди стиглі, то зробити це не складе особливих труднощів.
  2. Щоб майбутнє повидло могло надовго зберегтися, фрукти перед початком приготування потрібно бланшувати. Для цього в невеликій каструлі слід довести воду до кипіння. Потім встановити зверху металевий друшляк і укласти в нього нарізані на шматочки персики. Бланширувати фрукти слід протягом 30 хвилин. Потім перемістити персики в ємність з крижаною водою.
  3. Тепер можна приступати до обробки плодів. Якщо хочеться отримати ніжне однорідне повидло, то слід пропустити фрукти через дрібне сито. В іншому випадку будуть відчуватися їх дрібні шматочки. Вибір залежить від смаків самої господині і всіх домашніх.
  4. Фруктова маса далі переміщається в підходить за розміром каструлю і відправляється на повільний вогонь з 1/3 всього цукру. Через 1,5 години до маси знову додається така ж кількість цукру. Ще через 1,5 години дію повторюється. Дуже важливо періодично ретельно розмішувати майбутнє повидло.

Коли страва буде готове, необхідно моментально розкласти його по заздалегідь підготовленим за всіма правилами банкам і замовити. Ємності обов'язково повинні бути ретельно простерилізовані.

Частина десерту можна відразу ж подавати до столу, наприклад, в якості наповнювача для млинців, морозива, сирників, маффинов або кексів. Також повидло зможе замінити фруктовий крем для пирога або торта.

На відміну від варення його не буде потрібно витримувати протягом тривалого часу перед вживанням. Персиковим повидлом можна відразу ж після приготування пригощати всю родину.


Меню сайту