Биточки зі свинини

Реклама
» Кулінарні рецепти

Биточки зі свинини

Не всі знають, чим же биточки відрізняються від котлет. Все дуже просто - формою. Биточки можуть бути з різного м'яса, пропущені через м'ясорубку або рубані ножем, головне, щоб вони вийшли смачними.

Биточки зі свинини завжди виходять ніжними і соковитими. Для їх приготування треба вибрати шматок м'яса з невеликим вмістом жиру. Добре помити, якщо є прожилки, видалити їх. Шматок м'яса пропустити через м'ясорубку.

Цибуля ріпчаста очистити і пропустити через м'ясорубку. На один кілограм м'яса рекомендується брати дві головки середнього за розміром ріпчастої цибулі. До м'ясного фаршу додати цибулю і все добре перемішати.

Хтось для клейкості додає одне куряче яйце, хтось пропускає через м'ясорубку звичайну картоплю. І той, і інший варіант хороші. Почистити пару зубчиків часник і так само пропустити через м'ясорубку, кілька гілочок петрушки посікти. Додати сіль, перчик у фарш і добре перемішати.

Потім фарш треба відбити. Для цього в руку береться невеликий шматочок фаршу і кидається на чистий стіл. Ці маніпуляції повторити кілька разів. Фарш ще раз добре перемішати, натягнути харчовою плівкою і прибрати в холодильник на одну годину.

У биточки можна додати хлібний батон, отмоченной в молоці, але до цього вдаються не всі господині, хоча такий спосіб не тільки поліпшить смакові якості биточків, але і зробить їх ніжними і розсипчастими. Тому порада - додавати у фарш хліб, отмоченной в молоці і прокручувалися через м'ясорубку. Якщо биточки зробити просто зі свинячого фаршу, то весь жир вижарітся, і круглі котлети стануть сухуватими і твердими. Хліб цей недолік усуне.

Через годину треба дістати фарш з холодильника. Руки змочити в холодній воді. Сформувати круглі биточки і викласти на обробну дошку або силіконову підстилку.

На плиту поставити глибоку сковороду, налити трохи олії і обсмажити все до утворення рум'яної скоринки. Перевертати биточки з боку на бік треба після того, як вони добре прожаряться і довгою тонкою лопаткою, інакше виріб може розвалитися. Прожарені биточки скласти в сотейник, додати трохи кип'яченої води і протушкувати на маленькому вогні півгодини. За п'ять хвилин до закінчення додати лавровий лист.

Подаються свинячі битки до будь-якого гарніру в будь-який час дня. Це і відмінний сніданок, і ситний обід, і смачна вечеря.


Як зробити півники з цукру?
Що приготувати з свинячого серця?
Як робити тісто для пельменів?
Як маринувати патисони?
Як приготувати сметанне желе?
Що можна приготувати з кабачків?
Свиняча шийка в духовці
Заливне зі свинини по-російськи
Як смажити гливи?
Страви з кислого
Що приготувати зі свинячої вирізки?
Як замаринувати кролика?
Що приготувати з кольорової капусти?
Що можна приготувати з гарбуза?
Як приготувати рис для ролів?
Як приготувати молочний коктейль?
Меню сайту