Котлети з кальмарів

Реклама
» Кулінарні рецепти

Котлети з кальмарів

Досвідчені господині готують котлети з самих різних продуктів - м'ясного і рибного фаршу, овочів, зелені, круп і т. Д. Але далеко не всі з них знають, що для цього апетитного страви можна використовувати ще і кальмарів.

Котлети з морепродуктів виходять дуже пікантними, незвичайними і, що дуже важливо, корисними. Головне правильно підібрати до них приправи і всі інші інгредієнти.

Інгредієнти:

  • тушка кальмара - 1 кілограм;
  • курячі яйця - 1 шт .;
  • цибуля - 1 шт .;
  • несолодкі крекери - 5 шт .;
  • часник - 3-4 зубчики;
  • вода, молоко або рибний бульйон - 150 мілілітрів;
  • панірувальні сухарі - 10 столових ложок;
  • сіль, чорний мелений перець, орегано.

Приготування:

Перед початком приготування необхідно розморозити тушки кальмарів. Для цього можна заздалегідь викласти морепродукти в ємність з прохолодною водою або скористатися спеціальним режимом мікрохвильовій печі.

  1. Коли кальмари повністю розморозяться, можна приступати до готування. Насамперед необхідно акуратно видалити з їх поверхні плівку, попередньо обробивши окропом. Досить просто ошпарити тушки. А потім потрібно ретельно промити їх під прохолодною проточною водою.
  2. Цибулину потрібно подрібнити будь-яким зручним способом, а потім обсмажити овоч на невеликій кількості оливкової або соняшникової олії. Він повинен стати напівпрозорим.
  3. Крекери замочити у воді, бульйоні або молоці. Якщо їх у будинку не виявилося, то можна замінити цей інгредієнт на скибочку звичайного батона або булочки. Коли вибраний продукт гарненько розмокне, то руками з нього потрібно злегка віджати рідину.
  4. Далі пропустити через м'ясорубку всі продукти - і кальмарів, і віджаті крекери, і попередньо обсмажену цибулю, і часник. Вони повинні перетворитися в однорідну густу масу. Можна також використовувати блендер, якщо в ньому є відповідна насадка для подрібнення.
  5. В останню чергу в майбутні котлети додається яйце, сіль і приправи. Після ретельного перемішування з маси необхідно скачати котлетки будь-якого розміру, обваляти їх з усіх сторін у сухарях і обсмажити на невеликій кількості рослинного масла під закритою кришкою.

Готову страву відмінно поєднується з будь-якими свіжими або маринованими овочами, а також з картопляним пюре, відварений капустою брокколі і рисом в різних видах. Можна подати на додаток до котлет соус тар-тар або будь-який інший за смаком.


Як приготувати вівсяне печиво?
Страви з кислого
Як робити тісто для пельменів?
Шоколадний мус з ромом
Піца з артишоками
Як маринувати патисони?
Як приготувати молочний коктейль?
Що приготувати з кольорової капусти?
Як зробити півники з цукру?
Як варити цукор?
Скільки запікати курку в духовці?
Що можна приготувати за допомогою блендера?
Як приготувати сметанне желе?
Як варити яблучне варення?
Як приготувати гнізда з макаронів?
Лечо з болгарського перцю
Меню сайту