Заливний пиріг з куркою

Реклама
» Кулінарні рецепти

Заливний пиріг з куркою

Випічка для любителів готувати - це ціле поле для реалізації фантазій. Справжні кулінари з найпростіших продуктів зможуть приготувати справжні шедеври. Можна відчути себе шеф-кухарем і порадувати себе і своїх близьких простим, але дуже ситним і смачним заливним пирогом з курки. Готується це блюдо швидко і дуже легко, так що навіть молода господиня без проблем його спече.

Для приготування заливного пирога з куркою потрібно взяти:

  • 2 склянки борошна;
  • 2 або 3 яйця (залежить від розміру);
  • розпушувач і сіль - по 1 ч. л .;
  • рослинне масло - 30 мл;
  • сметану - маленьку баночку (200 г).

Ці складові потрібні для тіста.

Для начинки знадобляться:

  • куряче філе (грудки або стегенця) - 300-400 г;
  • морквина і цибулю - по 2 шт .;
  • сіль і спеції за смаком;
  • зелень (за бажанням) - невеликий пучок;
  • сметана - пару столових ложок.

Приготування:

Куряче м'ясо потрібно поставити варити, в бульйон додати лавровий лист і горошком перець. Готувати протягом 30 хвилин.

Поки вариться м'ясо, треба приготувати тісто. Яйця збити з сіллю, додати сметану. Добре все змішати. Невеликими порціями підсипати борошно, замісити тісто. В кінці додати розпушувач. Тісто має бути середньої густини (як жирна сметана).

Зварене м'ясо порізати дрібними шматочками. Цибулю подрібнити, а морквину натерти соломкою. Посмажити їх на олії до зарум'янювання.

В кінці додати подрібнене м'ясо курки. Додати сметану, все добре змішати.

У форму або сковороду налити половину приготованого тесту, на нього акуратно викласти начинку з курячого м'яса і овочів. Потім рівномірно викласти тісто.

Випікати в духовці при температурі 220 ° С протягом півгодини.

За таким же рецептом пиріг можна спекти в мультиварки. Для цього в її чашу також виливається половина тесту, далі - начинка, зверху - знову тісто. Поставити на режим «Випічка», готувати протягом 30-35 хвилин.

Можна використовувати інший варіант начинки.

Для неї необхідні:

  • м'ясо куряче та сиру картоплю - по 300 г;
  • сіль, мелений перець, мелена паприка - по половині чайної ложки;
  • кріп - гілочка (за бажанням).

Приготування:

Куряче м'ясо і картоплю нарізати дрібними кубиками, посолити, додати інші спеції. Все перемішати.

Кожен варіант приготування хороший по-своєму. У першому випадку начинка ніжна і м'яка. У другому варіанті - соковита і трохи хрустка.

Заливний пиріг з курки хороший як в гарячому, так і в холодному вигляді. Подавати можна з ягідним компотом або киселем.


Як смажити гливи?
Суп з сочевиці в мультиварки
Як зробити півники з цукру?
Як приготувати стегенця в духовці?
Що приготувати з кольорової капусти?
Що можна приготувати за допомогою блендера?
Як приготувати гнізда з макаронів?
Страви з кислого
Піца з артишоками
Свиняча шийка в духовці
Що можна приготувати з кабачків?
Скільки запікати курку в духовці?
Як приготувати щуку в духовці?
Желе з варення
Як приготувати молочний коктейль?
Як посмажити минтай на сковороді?
Меню сайту