Пельмені з рибою

Реклама
» Кулінарні рецепти

Пельмені з рибою

Пельмені з рибою можна назвати екзотичними. Все тому, що більшість людей звикли їсти дане блюдо з начинкою з м'ясного (курячого, наприклад) фаршу. А ось рибний варіант зустрінеш далеко не в кожному ресторані. Зате його легко можна приготувати самому навіть за відсутності кулінарного досвіду, здивувавши новинкою всіх домашніх. Особливо це блюдо актуально в пост.

Інгредієнти:

  • філе будь-якої риби - 500 грамів;
  • курячі яйця - 2 шт .;
  • просіяна пшеничне борошно - 1000 грамів;
  • холодна вода - 250 мілілітрів;
  • цибуля - 0,5 шт .;
  • часник - 3-5 зубчиків;
  • будь-які спеції за бажанням.

Приготування:

Якщо риба виявилася дуже худа, то до неї також можна додати невеликий шматочок сала (приблизно 50 грамів). Ця добавка також актуальна в тому випадку, якщо риба надмірно переморожено і розвалюється. Сало скріпить начинку і зробить її смачніше і смачніше.

  1. Спочатку готується звичайне тісто для пельменів. Для цього в мисці змішується вода і 1 чайна ложка солі. Потім до них додаються яйця.
  2. Просіяна борошно висипається гіркою, в середині якої робиться поглиблення. У нього виливається вийшла суміш з яєць, води і солі. Далі тісто ретельно вимішується спочатку дерев'яною лопаткою, а потім руками з усіх боків. Поступово можна підсипати ще трохи борошна. Головне, щоб готова маса вийшла однорідною.
  3. Щоб продукт не завітрились, його слід накрити плівкою і відкласти на 25 хвилин. Тісто має перебувати при кімнатній температурі. По закінченні цього часу потрібно ще раз ретельно вимісити його.
  4. Поки тісто «відпочиває», можна зайнятися рибою. Для її приготування рибне філе без кісток, цибулю, часник і спеції необхідно подрібнити за допомогою спеціальної насадки блендера або м'ясорубки. Також в начинку додається сіль за смаком.
  5. Далі пельмені з рибною начинкою ліпляться по стандартному принципу. Вони можуть бути будь-якій зручній форми і розміру.

Готовий напівфабрикат можна розкласти на деку і відправити в морозилку або ж відразу спробувати. Для цього пельмені опускаються в киплячу підсолену воду і варяться до готовності. При бажанні після варіння їх також можна злегка обсмажити з двох сторін на жирі або рослинному маслі.

Подається страву до столу гарячим зі сметаною, майонезом, вершковим маслом, соєвим соусом і будь-якими іншими улюбленими добавками. Можна також посипати його зверху свіжою дрібно нарубаної зеленню.


Меню сайту