Маковий торт

Реклама
» Кулінарні рецепти

Маковий торт

Рецепт смачного макового торта тільки на перший погляд здається складним. Насправді всі кроки досить прості і будуть зрозумілі навіть починаючому кулінарові. Десерт виходить ніжним і оригінальним.

Інгредієнти:

  • цукор - 300 грамів;
  • пшеничне борошно - 150 грамів;
  • курячі яйця - 14 шт .;
  • мак - 200 грамів;
  • ванільний цукор - 1 чайна ложка;
  • жирні вершки - 1200 мл;
  • гіркий шоколад - стандартна плитка.

Приготування:

В першу чергу господині слід приступити до приготування бісквіта.

  1. Шість жовтків необхідно відокремити від білків і збити приблизно з четвертою частиною всього цукрового піску. При цьому слід використовувати блендер або міксер, щоб збивання відбувалося на великих оборотах і жовтки перетворилися на пишну однорідну масу.
  2. В окремому посуді злегка збиваються білки, що залишилися з такою ж кількістю цукрового піску.
  3. У додатковій мисці необхідно змішати всі наявні сухі продукти. Це мак, борошно, а також половина ванільного цукру.
  4. Далі інгредієнти з усіх трьох ємностей перекладаються в одну. Розмішувати їх краще дерев'яною лопаткою. Робити це слід максимально обережно і недовго - так, щоб не осіли збиті яйця.
  5. Далі маса виливається в будь-яку обрану форму. Головне попередньо застелити її пергаментом. Випікається до готовності при 175 ° С.

Поки готується бісквіт, потрібно зробити крем і ганаш для прикраси готового десерту. Для першого жовтки 8 яєць розтираються з цукром, а потім до них додається залишився ванільний цукор. Далі маса акуратно вливається в доведені до кипіння вершки (1 літр). На повільному вогні маса вариться до загустіння.

Для прикраси шоколад топиться на водяній бані з вершками.

Коли бісквіт буде готовий, його слід витягти з форми, злегка остудити і нарізати на невеликі горизонтальні пластини. Збираючи торт, потрібно промазати кожну з них теплим кремом, а потім скласти одну на іншу. Останній шар - обов'язково кремовий.

Майбутній десерт далі покривається харчовою плівкою. Він повинен протягом години залишатися при кімнатній температурі. Далі можна прибрати його в холодильник на пару годин для просочення. Перед подачею тортик заливається попередньо розігрітим ганашем і прикрашається за бажанням господині.

Для прикраси можна використовувати будь-які солодкі інгредієнти. З даною основою поєднується практично все.


Меню сайту