Ванільний кекс

Реклама
» Кулінарні рецепти

Ванільний кекс

Домашні ванільні кекси з даного рецептом завжди виходять легкими, повітряними і дуже смачними. Вони зможуть стати гідним десертом, як на кожен день, так і для святкового обіду. Таке блюдо допоможе здивувати і порадувати гостей. А ніжному запаху ванілі, який буде витати на кухні цілий день, вдасться підняти настрій всім мешканцям будинку.

Інгредієнти:

  • цукор - 150 грамів;
  • несолоне вершкове масло - 150 грамів;
  • пшеничне борошно - 150 грамів;
  • курячі яйця - 2 шт .;
  • молоко - 3 столових ложки;
  • розпушувач - 1 чайна ложка;
  • ванільний цукор - 1 чайна ложка.

Приготування:

Поки будуть готуватися всі продукти для майбутнього кексу, варто покласти вершкове масло в тепле місце. Його не слід розтоплювати до рідкого стану в мікрохвильовій печі. Достатньо лише злегка розм'якшити продукт.

  1. Для початку в миску укладається масло, а також ванільний і звичайний цукор. Інгредієнти потрібно ретельно перемішати, а потім злегка збити. Звичних двох вилок для цього буде недостатньо, тому краще всього використовувати міксер або блендер.
  2. В окремому посуді злегка збиваються виделкою яйця, а потім вони повільно і поступово підмішуються до олійно-цукрової суміші.
  3. Тепер саме час додати в масу борошно, розпушувач і молоко. Готове тісто вийде дуже м'яким і при цьому негустим ніжно-кремового кольору.
  4. Далі можна розкладати його за спеціальними формами для кексів і маффінів. Краще всього використовувати одночасно силіконові формочки зі вставленими в них паперовими. Тоді готові кекси буде зручно витягувати з них і подавати до столу. А виглядати вони будуть і зовсім як покупні. Важливо, що в форму повинні бути залито тісто тільки наполовину.
  5. Майбутні кекси ставляться в попередньо розігрітий до 190 ° С духовку і випікаються протягом приблизно 20 хвилин, поки вони не піднімуться до межі форми і не придбають апетитний золотистий колір.

Готовий десерт можна прикрасити і доповнити за своїм смаком. Краще всього вибрати для цього згущене молоко, підігріту на водяній бані або в мікрохвильовій печі шоколадну або цукрову пудру. Будь-яким з цих інгредієнтів кекси поливаються або посипаються зверху.

До речі, дуже смачними вони виходять і без будь-якої глазурі, адже самі по собі вони ніжні, ванільні і розсипчасті.

Подавати кекси можна з будь-якими напоями, а також як доповнення до морозива.


Як зробити півники з цукру?
Як замаринувати кролика?
Як приготувати стегенця в духовці?
Як приготувати рис для ролів?
Круасани з готового листкового тіста
Як смажити гливи?
Як приготувати холодний борщ?
Долма з виноградного листя
Як приготувати омлет на сковороді?
Що приготувати з кольорової капусти?
Як приготувати гарбуз в мультиварки?
Що приготувати з свинячого серця?
Як приготувати курячі пупки?
З чого і як роблять цукати?
Страви з кислого
Як приготувати латте?
Меню сайту