Кекс зі згущеним молоком

Реклама
» Кулінарні рецепти

Кекс зі згущеним молоком

Кекси - одні їх найпопулярніших десертів в Англії. Люблять побалувати себе ними і наші ласуни. Варіантів приготування подібної випічки маса. Їх готують і з варенням, і зі свіжими ягодами, і з сирною начинкою, але особливо смачними виходять кекси зі згущеним молоком. Готувати їх нескладно і зовсім не обов'язково для цього використовувати духовку. Відмінна випічка виходить і в мультиварки, і в хлібопічці.

Щоб приготувати ці ласощі, необхідно підготувати такий продуктовий набір:

  • яйця - 2 шт .;
  • цукор-пісок - 100 г;
  • згущене молоко - 0,5 банки;
  • сметану з великим відсотком жірності- 2 ст. ложки;
  • борошно пшеничне вищого сорту - 150 г;
  • розпушувач - 1 маленьку ложку;
  • цукрову пудру в якості декору;
  • сіль - на кінчику ножа.

Як бачимо, набір продуктів цілком доступний в ціновому плані і знайдеться, мабуть, на кожній кухні.

Процес приготування буде виглядати таким чином:

  1. Яйця делікатно збиваємо з сіллю. Поступово до цих інгредієнтів слід ввести цукор-пісок. Під час маніпуляції продукти постійно необхідно збивати. Після того, як цукор повністю використаний, а маса стала однорідною, переходимо до наступної стадії.
  2. В яєчно-цукрову суміш висипаємо сметану і згущене молоко. Знову все ретельно змішуємо.
  3. Потім приходить черга введення борошна. Але для того, щоб випічка вийшла розсипчастою і повітряної, її необхідно попередньо просіяти, а потім додати до неї розпушувач, після чого компоненти обов'язково розмішати.
  4. Додаємо в тісто борошно з розпушувачем. Масу ретельно вимішуємо так, щоб вона обов'язково стала однорідною.
  5. Форми для кексів (можна використовувати як одну велику ємність, так і декілька маленьких) змащують вершковим маслом або посипають панірувальними сухарями.
  6. Духова шафа прогрівають до температури + 180 ° С, після чого поміщають в неї кекси. В середньому час приготування складе від 40 до 45 хвилин. Для перевірки готовності випічки рекомендується використовувати звичний прийом із зубочисткою.
  7. Як тільки кекси спечуть, їх необхідно витягти з духовки, після чого дати їм трохи охолонути і лише потім витягати з форми. Перед тим, як подавати ласощі до чаю, рекомендується рясно посипати його цукровою пудрою. Вона підкреслить смак випічки.

Ті, хто любить родзинки, можуть при приготуванні додати і його. Від цього кекс стане тільки смачніше.


Меню сайту