Курка під гострим соусом

Реклама
» Кулінарні рецепти

Курка під гострим соусом

Курка - практично універсальний продукт, який поєднується з більшістю додаткових інгредієнтів. Подати її в різних видах можна як на звичайний сімейний обід, так і на святковий стіл. Часом досить додати цікавий пікантний соус, щоб смак курки заграв абсолютно по-новому, тим більше кухаря придумали безліч таких добавок, наприклад, оригінальний горіховий гострий соус.

Інгредієнти:

  • куряче філе - 600 грамів;
  • волоські горіхи - 100 грамів;
  • ріпчаста цибуля - 1 шт .;
  • часник - 2-3 зубчики;
  • перець чилі - невеликий шматочок.

Приготування:

Кількість часнику і перцю чилі в обговорюваному рецепті залежить від смаків самої господині і всіх домашніх. При зазначених пропорціях страва вийде пікантним, але не дуже гострим. Тому при бажанні можна збільшувати їх кількість.

Це ж стосується і спецій. Можна використовувати стандартні набори приправ для курки або ж вибрати мелений мускатний горіх, базилік і суміш кольорових перців.

  1. Для початку філе нарізається на великі шматочки, а потім відварюється в невеликій кількості води. Це необхідно для того, щоб вийшов міцний ароматний бульйон. У нього варто також додати сіль, лавровий лист і 2-3 горошку чорного перцю.
  2. Курка витягується з бульйону, злегка обсушуємо паперовим рушником, після чого обсмажується на вершковому маслі до апетитної хрусткої скоринки. Зверху її можна посипати будь-якими обраними спеціями.
  3. У що залишився після курки маслі обсмажується і нарізаний на дрібні шматочки цибулю. Він повинен стати золотистим.
  4. Тепер саме час приготувати гострий соус. Для цього волоські горіхи, часник, обсмажену цибулю і перець чилі ретельно подрібнюються за допомогою м'ясорубки або спеціальної насадки блендера. У підсумку вийде однорідна ароматна маса. Готову горіхово-цибульну суміш слід розбавити курячим бульйоном до стану кашки.

Подавати курку під гострим соусом до столу можна різними способами. Наприклад, найсмачніший з них - це залити шматочки м'яса вийшла сумішшю, а потім дати страві настоятися 2-3 години в холодильнику. За вказаний термін курочка встигає просочитися соусом і стає ще більш м'якою і ніжною. Далі залишається лише підігріти її і подавати до столу з будь-яким гарніром або ж можна відразу пригощати домашніх, полив обсмажені курячі шматочки необхідною кількістю соусу.


Круасани з готового листкового тіста
Суп з сочевиці в мультиварки
З чого роблять віскі?
Піца з артишоками
Як варити яблучне варення?
Як приготувати омлет на сковороді?
Як приготувати курку в мікрохвильовці?
Як приготувати курячі пупки?
Заливне зі свинини по-російськи
Як приготувати гнізда з макаронів?
Як зробити півники з цукру?
Скільки запікати курку в духовці?
Як приготувати солянку з капусти?
З чого і як роблять цукати?
Як приготувати курку в пароварці?
Як зварити холодець?
Меню сайту