Кизиловий джем

Реклама
» Кулінарні рецепти

Кизиловий джем

У нашій країні кизил росте не у всіх регіонах - його можна побачити тільки на Далекому Сході, в гірському Криму і в Сибіру. Там ця рослина є звичайним, і кожен місцевий житель знає, як воно виглядає і як його потрібно вживати в їжу. В інших регіонах Росії кизил є рідкістю. Однак при великому бажанні цю дуже корисну ягоду можна придбати в магазині і їсти її як у свіжому вигляді, так і зварити з неї на зиму джем, сироп, варення або компот.

Рецепт кизилового джему досить простий, тому приготувати його не складе ніяких труднощів. А завдяки високій концентрації пектину кизиловий сік під час варіння практично миттєво перетворюється на желе. У зимовий період, маючи вдома запаси цієї лікувальної ягоди, можна не турбуватися про простудних захворюваннях і нестачі вітамінів.

Як приготувати джем з ягід кизилу?

Інгредієнти:

  • плоди кизилу - 1 кг;
  • білий цукор - 1 кг;
  • свіжий сік з 1 лимона;
  • вода - 300 г.

Приготування:

Стиглу ягоду кизилу необхідно перебрати, видалити зайвий сміття (листочки, плодоніжки) і гарненько вимити. Потім покласти плоди в каструлю, залити їх чистою водою, накрити кришкою і помістити на вогонь. Ягоди слід варити на невеликому вогні до тих пір, поки вони не стануть м'якими.

Варену кизил скинути на друшляк, а потім, коли вода повністю стече, протерти. Отримане кизилове пюре перекласти в іншу каструлю, засипати цукровим піском і поставити на невеликий вогонь. Варити при постійному помішуванні. Не забуваємо під час варіння знімати з поверхні джему пінку. За 2 хвилини до закінчення процесу варіння джему додати в нього сік з одного лимона.

На завершення гарячий продукт розлити по стерилізованим банкам. Провести закачування.

Як приготувати варення з ягід кизилу?

Інгредієнти:

  • плоди кизилу - 1 кг;
  • білий цукор - 1 кг;
  • біле вино напівсухе - 400 г.

Приготування:

  1. Плоди вимити, прибрати плодоніжки, листочки і кісточки.
  2. Перекласти ягоду в каструлю, влити вино і додати цукор.
  3. Поставити на плиту, дочекатися моменту закипання і продовжувати варити ще протягом 25 хвилин.
  4. На завершення розлити по простерилізувати баночках і закатати.

У зимову холоднечу різні заготовки з ягід кизилу можна використовувати як у чистому вигляді (кисло-солодкий десерт до чаю), так і у вигляді начинки для домашніх пиріжків, слоек і пирогів. Ягодами кизилу можна прикрасити торти або десерти, а також багато інших кулінарні вироби.


Що можна приготувати з гарбуза?
Як маринувати польський гриб?
Як робити тісто для пельменів?
Що приготувати з кольорової капусти?
Желе з варення
Як приготувати молочний коктейль?
Як смажити гливи?
Як збити вершки з цукром?
Як приготувати рис для ролів?
Що можна приготувати за допомогою блендера?
Як приготувати солянку з капусти?
Суп з сочевиці в мультиварки
Готуємо в пароварці
Як приготувати щуку в духовці?
Що приготувати зі свинячої вирізки?
Як приготувати холодний борщ?
Меню сайту