Шоколадний пиріг з вишнею

Реклама
» Кулінарні рецепти

Шоколадний пиріг з вишнею

Шоколадні пироги з вишнею є частим гостем ресторанних меню. Це пояснюється їх популярністю серед ласунів будь-якого віку. Не дивно, адже поєднання вишні і шоколаду вийшло на рідкість вдалим і відмінно підходить для самих різних десертів.

Спробувати такий пиріг можна не тільки в ресторані. Його легко і швидко вдасться приготувати в домашніх умовах навіть початківцю кулінарові. Достатньо лише запастися ароматним какао і свіжими ягодами.

Інгредієнти:

  • свіжа вишня - 400 грамів;
  • несолоне вершкове масло або маргарин - 160 грамів;
  • курячі яйця - 3 шт .;
  • борошно - 170 грамів;
  • цукровий пісок - 150 грамів;
  • какао - 4 столових ложки;
  • горіхи - 100 грамів;
  • ром - 2 столових ложки;
  • розпушувач - 2 чайних ложки;
  • ванілін - 1 чайна ложка.

Приготування:

Для даного пирога горіхи підходять практично будь-які. Можна взяти найбільш улюблені або ті, які опинилися в холодильнику - фундук, волоські, арахіс і т. Д.

  1. Насамперед масло необхідно злегка розм'якшити. Для цього можна просто заздалегідь дістати його з холодильника. А ось розтоплювати продукт не потрібно. М'яке вершкове масло розтирається з яєчними жовтками і цукровим піском. Зручно використовувати для цього звичайний віночок.
  2. Паралельно в окремому посуді до пишної білої піни збиваються залишилися яєчні білки. Потім вони з'єднуються з сумішшю з масла і жовтків.
  3. Тепер саме час додати в масу борошно, какао, розпушувач і ванілін. Далі тісто ще раз збивається. Для цього найкраще використовувати блендер або міксер.
  4. Потім в тісто додаються і подрібнені горіхи.
  5. Тепер друга частина всього тесту викладається в обрану форму, попередньо змащену вершковим маслом або жиром. Вона може бути як металева, так і силіконова.
  6. Зверху на тісто викладається вишня. Можна використовувати для даного рецепту як свіжі, так і заморожені ягоди, головне попередньо видалити з них всі кісточки.
  7. Далі вишня збризкують заздалегідь приготовленим ромом, і зверху прикриваються залишилася частиною тіста.
  8. Випікається пиріг в попередньо розігрітій духовці при температурі 170-180 ° С.

Зверху готовий десерт можна покрити будь глазур'ю - вершкової, шоколадною або просто злегка присипати цукровою пудрою і прикрасити декількома рештою вишеньками.


Як готувати устриці?
Як приготувати гнізда з макаронів?
Лечо з болгарського перцю
Що приготувати зі свинячої вирізки?
Як приготувати солянку з капусти?
Суп з сочевиці в мультиварки
Як приготувати латте?
Як маринувати польський гриб?
Як робити тісто для пельменів?
Круасани з готового листкового тіста
Як зварити яйце некруто?
Як замаринувати кролика?
Що можна приготувати за допомогою блендера?
Як приготувати курку в мікрохвильовці?
Готуємо в пароварці
Желе з варення
Меню сайту