Яєчня з грибами і помідорами

Реклама
» Кулінарні рецепти

Яєчня з грибами і помідорами

Яєчня - одне з найпростіших, але при цьому смачних і ситних страв. Його легко можна вдосконалити і зробити ще більш приємним на смак за допомогою додаткових інгредієнтів, наприклад, додати в яєчню помідори і гриби. В результаті вийде оригінальний сніданок, який сподобається і дітям, і дорослим.

Інгредієнти:

  • курячі яйця - 6 шт .;
  • свіжі шампіньйони - 200 грамів;
  • томати - 1 шт .;
  • часник - 2 зубчики;
  • цибуля - 0,5 шт .;
  • морква - 1 шт .;
  • улюблені спеції.

Приготування:

Зазначена кількість продуктів розраховано на велику сковороду. Такий порції яєчні вистачить на всю сім'ю. При бажанні можна скоротити кількість інгредієнтів, враховуючи розмір сковороди.

  1. Для початку готується грибна зажарка. Для цього печериці очищаються від верхньої шкірки, ретельно миються і нарізаються на невеликі шматочки. Якщо не вдалося знайти свіжі гриби, то можна використовувати і заморожений продукт. У сковороду з розігрітим жиром або рослинним маслом разом з печерицями відправляється подрібнений часник, а також нарізаний дрібними шматочками цибулю і натерта морква. Всі овочі смажаться до готовності. У підсумку гриби повинні стати м'якими і помітно зменшитися в розмірі, а цибуля - придбати золотистий колір. За кілька хвилин до готовності овочі необхідно злегка посолити і додати до них вибрані спеції за бажанням. Відмінно підходить для цієї страви, наприклад, суміш з різнокольорових перців.
  2. Далі помідор (якщо томати дрібні, то краще взяти 2-3 штуки) нарізається на великі скибочки і укладається на сковорідку з обсмаженими овочами. Перевертати його в процесі смаження не буде потрібно.
  3. Відразу після того, як шматочки томата вирушили на сковорідку, зверху необхідно додати яйця. Можна розбивати їх по одному і виливати поверх овочів, як це робиться за звичним рецептом яєчні. Але набагато зручніше заздалегідь розбити яйця в миску, злегка збити їх виделкою, посолити і тільки потім вилити на сковороду - прямо на апетитну овочеву масу і помідори. Далі всі інгредієнти ретельно перемішуються, і страва готується під закритою кришкою протягом 7-10 хвилин.

Подавати оригінальну яєчню з грибами і помідорами можна як основне блюдо або навіть як гарнір до м'ясних чи рибних страв. Відмінно доповнять її будь сметанні або томатні соуси.


Як приготувати рис для ролів?
Як смажити гливи?
Що приготувати з кольорової капусти?
Як маринувати польський гриб?
Як приготувати курку в мікрохвильовці?
Як готувати устриці?
Як приготувати вівсяне печиво?
З чого і як роблять цукати?
Лечо з болгарського перцю
Що можна приготувати з кабачків?
Як збити вершки з цукром?
Що можна приготувати за допомогою блендера?
Як зварити яйце некруто?
Рулет зі свинячої очеревини
Як приготувати холодний борщ?
Як посмажити минтай на сковороді?
Меню сайту