Лазанья з фаршем і кабачками

Реклама
» Кулінарні рецепти

Лазанья з фаршем і кабачками

Лазанья - це італійська страва, яку із задоволенням їдять у всіх країнах світу. Традиційні соуси для лазаньї - «Бешамель» або «Больньез». Склад лазаньї може бути з фаршу, але вегетаріанці мають свій варіант приготування - овочевий. Для любителів і того, і іншого можуть приготувати лазанью з овочами, кабачками і фаршем. Лазанья - це дуже смачна страва.

Оскільки зараз листи тесту можна купити готовими, то скорочується час приготування цієї страви.

Фарш м'ясний помістити в сковороду, додати трохи води, солі, перцю і протушкувати до повної готовності. Перчик нарізати на кубики, попередньо видаливши все насіння. Томати помити, виделкою проколоти або зробити ножем надріз у вигляді хреста і ошпарити окропом. Потім зняти шкіру і нарізати кубиками. Цибулю і часник звільнити від лушпиння, побризкати холодною водою і нарізати маленькими кубиками. Кабачок почистити від шкірки, вийняти насіння і натерти на тертці.

Сковороду поставити на вогонь, налити трохи олії і всі овочі обсмажити на середньому вогні. Потім змішати з м'ясним фаршем і все протушкувати. Перед вимиканням додати чорний запашний перець і сіль.

Тепер треба приготувати соус для лазаньї. У сковороді розтопити столову ложку вершкового масла. Додати щіпку борошна і все перемішати так, щоб стала однорідна кашка, не було грудочок від борошна. Трохи протушкувати на вогні. Потім додати склянку молока, і весь час заважаючи тушкувати до повного розчинення грудочок. Якщо соус Бешамель вийшов густим, то треба додати молока, якщо рідким - то борошна. Якщо є овочевий бульйон, то його можна додати в соус. У самому кінці він солиться і перчить.

Глибоку і квадратну форму злегка змастити вершковим маслом. На дно викласти листя лазаньї, куплені в магазині. Потім тонким шаром розкласти приготовлену начинку. Добре розрівняти ложкою. Зверху знову розмістити пласти тіста так, щоб не залишалося дірочок. І знову начинку розрівняти ложкою. Коли все буде складено в форму, виливається соус.

Духовка розігрівається до 180 ° С. Лазанья випікається 30-40 хвилин в залежності від моделі плити. У самому кінці блюдо посипається сиром. Плита вимикається, але лазіння тужить ще 30 хвилин в духовій шафі.

Після приготування італійська страва нарізається ножем на порційні шматочки, викладається на тарілки і подається до столу. Лазанья з овочами готова.


Меню сайту