Вареники з вишнею на пару

Реклама
» Кулінарні рецепти

Вареники з вишнею на пару

Вареники - традиційна українська страва, що містить начинку з картопляного пюре. Але з часом рецепт видозмінювався, потрапляючи, наприклад, в Китай, Росію чи Італію. Тому на сьогоднішній день існують тисячі начинок для улюблених усіма вареників. Їх готують з картоплею, вишнею, грибами, рисом, м'ясом, капустою і навіть морепродуктами - все залежить від уподобань гурманів і кваліфікації кухаря.

Самі по собі вареники - низькокалорійне і дуже корисна страва, адже начинка в процесі приготування термічно мало обробляється, а значить, зберігає в собі комплекси вітамінів, мінералів і корисних речовин. Особливо цінними для організму вважаються вареники з вишнею. Цю страву можна подавати як десерт, прикрашаючи його листочками м'яти, ягодами і спеціальними соусами. Вареники з вишнею також низькокалорійні, а завдяки начинці містять вітамін C, який життєво необхідний в холодну вологу погоду.

Для того щоб приготувати смачні і дуже ароматні вареники з вишнею, нам знадобляться інгредієнти в таких пропорціях:

  • 1 кілограм пшеничного борошна;
  • 2 столових ложки цукрового піску;
  • 1 куряче яйце;
  • сіль;
  • упаковка дріжджів;
  • 1 столова ложка кефіру;
  • 500 грамів свіжої вишні.

Традиційно вареники відварюють, однак ми вирішили трохи змінити рецепт, щоб в процесі приготування блюдо не втрачало вітаміни і аромат. Тому ми приготуємо вареники на пару, що не тільки збереже цінність страви, але і зробить його більш м'яким, смачним і ароматним.

Процес приготування нашого страви:

  1. Для тіста підігріваємо кефір на слабкому вогні до кімнатної температури; розбиваємо в нього яйце і дріжджі. Ретельно перемішуємо, видаляючи грудочки і повністю розчиняючи інгредієнти.
  2. Далі додаємо цукровий пісок і трохи солі; вводимо борошно невеликими порціями, ретельно перемішуючи.
  3. Сотейник з тестом знімаємо з вогню, охолоджуємо і замішуємо. Залишаємо на півгодини, поки йде підготовка вишні.
  4. Вишню промиваємо під проточною водою, акуратно видаляючи кісточки.
  5. Підійшло тісто витягаємо «ковбаскою», нарізаємо невеликими кружальцями і розгортаємо до товщини близько 5 міліметрів.
  6. У центр тесту акуратно викладаємо трохи вишні і цукор. Потім складаємо навпіл і ретельно з'єднуємо краю, щоб в процесі приготування вареники не втратили вишневий сік.
  7. У підготовленій пароварці розкладаємо вареники і готуємо 20-25 хвилин.

Приємного вам апетиту!


Як приготувати солянку з капусти?
Як варити яблучне варення?
Желе з варення
Суп з сочевиці в мультиварки
Як варити цукор?
Як приготувати вівсяне печиво?
Страви з кислого
Як смажити гливи?
Що можна приготувати з гарбуза?
Скільки запікати курку в духовці?
Як приготувати курку в мікрохвильовці?
Заливне зі свинини по-російськи
Як збити вершки з цукром?
Як приготувати стегенця в духовці?
Чим замінити маскарпоне?
Як приготувати холодний борщ?
Меню сайту