Котлети з цвітної капусти

Реклама
» Кулінарні рецепти

Котлети з цвітної капусти

Котлети - це один із способів цікаво застосувати в кулінарії цвітну капусту. Якщо дотримуватися всіх правил їх приготування, то блюдо в підсумку вийде дуже легким, ніжним і смачним. Багато господинь помітили, що навіть ті члени сім'ї, які не люблять капусту в свіжому вигляді, овоч, поданий таким незвичайним способом, з радістю пробують.

Інгредієнти:

  • кольорова капуста - 1 середній качан;
  • курячі яйця - 3 шт .;
  • білий хліб (або батон) - 3-4 шматочки;
  • манка - 150 грамів;
  • молоко - 350 мілілітрів;
  • твердий сир - 200 грамів;
  • часник - 3-4 зубчики.

Приготування:

Додатковим плюсом обговорюваного рецепта можна назвати можливість заморожувати напівготові домашні котлети з кольорової капусти. Подібні напівфабрикати стають відмінними помічниками для будь-якої господині. У будь-який момент їх можна просто дістати з морозилки, обсмажити і вже через кілька хвилин побалувати домашніх гарячим обідом.

  1. Для початку качан капусти розбирається на суцвіття, після чого кожне з них ретельно промивається і опускається в каструлю з киплячою водою. Далі овоч вариться до напівготовності в підсоленій воді приблизно 7-10 хвилин.
  2. У цей час готуються інші інгредієнти. Від білого хліба або батона відділяється м'якуш і замочується в 100 мілілітрах молока. Білки відокремлюються від жовтків і збиваються в міцну білу піну.
  3. Далі капуста пропускається через м'ясорубку. Важливо відзначити, що блендер для її подрібнення використовувати не можна, інакше страва вийде несмачним - занадто жорстким «кам'яним». Якщо м'ясорубки в будинку немає, то краще просто дрібно нарубати овоч ножем до стану дрібної крихти.
  4. Потім до капусти відправляються жовтки, а після - акуратно підмішуються дерев'яною лопаткою заздалегідь збиті білки. В результаті маса посипається манкою і акуратно перемішується.
  5. Тісто для майбутніх котлет готово. Тепер потрібно розігріти жир або будь-яке рослинне масло на сковороді і приступити до смаження котлет. Для цього тісто береться столовою ложкою і акуратно наливається на гарячу сковороду. Капустяні котлети найкраще смажити під закритою кришкою по кілька хвилин з кожного боку.
  6. Залишилося тільки приготувати відповідний соус до овочевих котлет. Для цього залишилося молоко доводиться до кипіння, а потім у нього висипається подрібнений сир і часник. При необхідності суміш можна посолити і додати в неї улюблені спеції.

Подавати котлети до столу слід гарячими, поливши зверху сирним соусом.


Долма з виноградного листя
Як приготувати курячі пупки?
Як приготувати рис для ролів?
Шоколадний мус з ромом
Що можна приготувати з кабачків?
Як замаринувати кролика?
Як зварити холодець?
Як маринувати польський гриб?
Свиняча шийка в духовці
Як зробити півники з цукру?
Як посмажити минтай на сковороді?
Як приготувати гнізда з макаронів?
Що приготувати з кольорової капусти?
Скільки запікати курку в духовці?
Як приготувати молочний коктейль?
Як зварити яйце некруто?
Меню сайту