на головну |
|
« попередня | наступна » |
Головна » Кулінарні рецепти » Варення з голубики "п'ятихвилинка"
Лісова ягода лохина корисна для людського організму в першу чергу для зору. Незважаючи на те, що в ній мінімальна кількість фруктових кислот, зате в багатстві вітамінів і мікроелементів мало хто зрівняється. Лохина містить вітаміни групи А, В, С. Лісова ягода збирається на початку вересня. З неї можна приготувати прекрасне варення, джем, повидло, засушити або заморозити.
Солодке варення з лохини зустріти можна тільки в тих місцях, де вона росте. Варення вариться по-різному, але для збереження всіх корисних властивостей лісового дива краще вибрати рецепт під назвою «п'ятихвилинка». У зимову пору року такий солодкий десерт можна вживати з гарячими напоями, пекти пироги і печива. Купити таке варення в магазині можна.
Для приготування п'ятихвилинки потрібні:
Приготування:
Ягоди миються акуратно, щоб не потривожити структуру. Викладаються в друшляк і залишаються для стікання води.
Чорницю перекласти в каструлю, постаратися не приминати. Щоб ягоди дали трохи соку, треба поставити їх на повільний вогонь хвилин на п'ять. Потім додати чайну ложку меду і все перемішати. Робити це до тих пір, поки не закінчиться весь мед. Каструлю знову поставити на вогонь, довести до кипіння, зменшити вогонь так, щоб варення кипіло несильно. Варити рівно 5 хвилин.
Заздалегідь приготувати банку для закочування варення. Ємність повинна бути добре помита і простерилізована.
Перед тим, як вимкнути плиту, в варення додати ром, все перемішати і акуратно перекласти в банку. Закрити щільною кришкою і прибрати в тепле місце.
Варення «п'ятихвилинка» можна готувати іншим способом. Взяти лохину, стільки ж цукру. Перекласти миті ягоди я каструлю, засипати цукром і прибрати на добу, щоб ягоди дали сік, в якому розчиниться цукор. Через добу все добре перемішати і поставити на вогонь. Кип'ятити рівно п'ять хвилин, постійно помішуючи. Всі розкласти по банках, закатати металевими кришками, накрити теплими предметами і витримати добу.
Таке варення в зимову пору року замінить будь-які солодощі, а головне воно вийде у вигляді желе і дуже корисне. Завдяки своїй консистенції це варення можна використовувати для приготування пирогів і тортів. Смак і користь гарантовані.
« попередня | наступна » |