на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Варення з голубики "п'ятихвилинка"

« попереднянаступна »

Головна » Кулінарні рецепти » Варення з голубики "п'ятихвилинка"

Лісова ягода лохина корисна для людського організму в першу чергу для зору. Незважаючи на те, що в ній мінімальна кількість фруктових кислот, зате в багатстві вітамінів і мікроелементів мало хто зрівняється. Лохина містить вітаміни групи А, В, С. Лісова ягода збирається на початку вересня. З неї можна приготувати прекрасне варення, джем, повидло, засушити або заморозити.

Солодке варення з лохини зустріти можна тільки в тих місцях, де вона росте. Варення вариться по-різному, але для збереження всіх корисних властивостей лісового дива краще вибрати рецепт під назвою «п'ятихвилинка». У зимову пору року такий солодкий десерт можна вживати з гарячими напоями, пекти пироги і печива. Купити таке варення в магазині можна.

Для приготування п'ятихвилинки потрібні:

Приготування:

Ягоди миються акуратно, щоб не потривожити структуру. Викладаються в друшляк і залишаються для стікання води.

Чорницю перекласти в каструлю, постаратися не приминати. Щоб ягоди дали трохи соку, треба поставити їх на повільний вогонь хвилин на п'ять. Потім додати чайну ложку меду і все перемішати. Робити це до тих пір, поки не закінчиться весь мед. Каструлю знову поставити на вогонь, довести до кипіння, зменшити вогонь так, щоб варення кипіло несильно. Варити рівно 5 хвилин.

Заздалегідь приготувати банку для закочування варення. Ємність повинна бути добре помита і простерилізована.

Перед тим, як вимкнути плиту, в варення додати ром, все перемішати і акуратно перекласти в банку. Закрити щільною кришкою і прибрати в тепле місце.

Варення «п'ятихвилинка» можна готувати іншим способом. Взяти лохину, стільки ж цукру. Перекласти миті ягоди я каструлю, засипати цукром і прибрати на добу, щоб ягоди дали сік, в якому розчиниться цукор. Через добу все добре перемішати і поставити на вогонь. Кип'ятити рівно п'ять хвилин, постійно помішуючи. Всі розкласти по банках, закатати металевими кришками, накрити теплими предметами і витримати добу.

Таке варення в зимову пору року замінить будь-які солодощі, а головне воно вийде у вигляді желе і дуже корисне. Завдяки своїй консистенції це варення можна використовувати для приготування пирогів і тортів. Смак і користь гарантовані.

« попередня
наверх
наступна »

Як приготувати щуку в духовці?
Долма з виноградного листя
Як замаринувати кролика?
Як приготувати гарбуз в мультиварки?
Як приготувати омлет на сковороді?
Як приготувати курячі пупки?
Чим замінити маскарпоне?
Свиняча шийка в духовці
Заливне зі свинини по-російськи
Як приготувати сметанне желе?
Як приготувати латте?
З чого роблять віскі?
Що приготувати зі свинячої вирізки?
Як маринувати польський гриб?
Як збити вершки з цукром?
Що приготувати з свинячого серця?
© 2015-2022  wmn.pp.ua