на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Джем із глоду на зиму

« попереднянаступна »

Головна » Кулінарні рецепти » Джем із глоду на зиму

Глід можна зустріти і в лісі, і в парку, і в саду. Ця рослина має дуже багатим хімічним складом і є цілителем багатьох захворювань. Лікувальними є суцвіття, які сушать і додають у трав'яні чаї, але особливо популярні плоди глоду, які дозрівають у вересні. Саме в цей період можна запастися на всю зиму смачними та корисними ягодами. Плоди глоду сушать, а зі свіжих ягід готують соки, пастилу, цукерки, компоти, варення, начинку для солодкої випічки і дуже смачний джем.

Джем із глоду

Смак домашнього джему дуже нагадує яблучний, але він більш ніжний, а консистенція шовковистою і приємніше. Не полінуйтеся і приготуйте цю заготовку на зиму, так як джем з глоду відмінно зміцнить нервову систему і позитивно впливає на серцевий м'яз.

Необхідні продукти:

Приготування:

Для приготування джему з глоду знадобиться трохи терпіння і посидючості, бо попередньо ягідки потрібно уважно перебрати і відкинути пом'яті і зіпсовані плоди. Після цього плоди викладаємо на друшляк і ретельно промиваємо під проточною водою.

Отриману сировину складаємо в таз, заливаємо водичкою і відправляємо варитися на невеликому вогні. Як тільки ягоди добре отмякнут і будуть легко давитися пальцями, відкидаємо їх на друшляк, зберігаючи отриманий відвар.

Щоб домогтися ніжною однорідної консистенції, ягоди перетираємо через сито і таким способом від'єднуємо м'якоть від шкірки і насіння. Отриману кашку змішуємо з відваром, цукровим піском і знову ставимо на вогонь варитися. У процесі варіння масу необхідно обов'язково помішувати, щоб джем не пригоріла. Як тільки він загусне і стане темніше, додаємо 3 г лимонної кислоти, варимо ще пару хвилин, і знімаємо з плити.

Ще гарячим джем акуратно розкладаємо по чистим прогрітим баночках і ставимо стерилизоваться в каструлю з підігрітою водою. Звичайну півлітрову баночку стерилізуємо 5-7 хвилин. Потім баночки обережно витягуємо і закочує стерильними кришечками. Ставимо на кришку і вкутуємо до повного охолодження. Зберігати джем необхідно в підвалі або в холодильнику.

Щоб урізноманітнити смак джему, глід можна поєднувати з яблуками, обліпихою та іншими осінніми ягодами.

Джем із глоду відмінно підійде в якості начинки для пирога або просто вприкуску з трав'яним чаєм. Міцного здоров'я і смачного!

« попередня
наверх
наступна »

Піца з артишоками
Як приготувати омлет на сковороді?
Що можна приготувати з гарбуза?
Як приготувати сметанне желе?
Желе з варення
Як зробити півники з цукру?
Як збити вершки з цукром?
Як приготувати щуку в духовці?
Як приготувати холодний борщ?
Як зварити холодець?
Як посмажити минтай на сковороді?
Готуємо в пароварці
Як маринувати польський гриб?
Як приготувати курку в мікрохвильовці?
Як варити цукор?
Як смажити гливи?
© 2015-2022  wmn.pp.ua