на головну |
|
« попередня | наступна » |
Головна » Кулінарні рецепти » Джем із глоду на зиму
Глід можна зустріти і в лісі, і в парку, і в саду. Ця рослина має дуже багатим хімічним складом і є цілителем багатьох захворювань. Лікувальними є суцвіття, які сушать і додають у трав'яні чаї, але особливо популярні плоди глоду, які дозрівають у вересні. Саме в цей період можна запастися на всю зиму смачними та корисними ягодами. Плоди глоду сушать, а зі свіжих ягід готують соки, пастилу, цукерки, компоти, варення, начинку для солодкої випічки і дуже смачний джем.
Смак домашнього джему дуже нагадує яблучний, але він більш ніжний, а консистенція шовковистою і приємніше. Не полінуйтеся і приготуйте цю заготовку на зиму, так як джем з глоду відмінно зміцнить нервову систему і позитивно впливає на серцевий м'яз.
Необхідні продукти:
Приготування:
Для приготування джему з глоду знадобиться трохи терпіння і посидючості, бо попередньо ягідки потрібно уважно перебрати і відкинути пом'яті і зіпсовані плоди. Після цього плоди викладаємо на друшляк і ретельно промиваємо під проточною водою.
Отриману сировину складаємо в таз, заливаємо водичкою і відправляємо варитися на невеликому вогні. Як тільки ягоди добре отмякнут і будуть легко давитися пальцями, відкидаємо їх на друшляк, зберігаючи отриманий відвар.
Щоб домогтися ніжною однорідної консистенції, ягоди перетираємо через сито і таким способом від'єднуємо м'якоть від шкірки і насіння. Отриману кашку змішуємо з відваром, цукровим піском і знову ставимо на вогонь варитися. У процесі варіння масу необхідно обов'язково помішувати, щоб джем не пригоріла. Як тільки він загусне і стане темніше, додаємо 3 г лимонної кислоти, варимо ще пару хвилин, і знімаємо з плити.
Ще гарячим джем акуратно розкладаємо по чистим прогрітим баночках і ставимо стерилизоваться в каструлю з підігрітою водою. Звичайну півлітрову баночку стерилізуємо 5-7 хвилин. Потім баночки обережно витягуємо і закочує стерильними кришечками. Ставимо на кришку і вкутуємо до повного охолодження. Зберігати джем необхідно в підвалі або в холодильнику.
Щоб урізноманітнити смак джему, глід можна поєднувати з яблуками, обліпихою та іншими осінніми ягодами.
Джем із глоду відмінно підійде в якості начинки для пирога або просто вприкуску з трав'яним чаєм. Міцного здоров'я і смачного!
« попередня | наступна » |