на головну |
|
« попередня | наступна » |
Головна » Кулінарні рецепти » Варення з чорносливу з горіхами
Сливове варення готують дуже багато господинь. Воно смачне і ароматне, але іноді хочеться чогось нового, якогось більш цікавого смаку. У цьому випадку можна трохи урізноманітнити приготування звичайного варення, додавши в нього нові компоненти. Це можуть бути, наприклад, горіхи, які додадуть солодкої зливі трохи гіркуватості, перетворивши солодкий десерт на справжній шедевр кулінарного мистецтва. Горіхи для варення можна брати не тільки волоські, здорово покласти в такі ласощі фундук або мигдаль.
Однак сливове варення з горіхами варто приготувати не тільки за дивовижний смак, а ще й за величезну користь, яке воно дарує нам взимку. У сливах багато різних вітамінів (з групи В, РР, С і Е), а ще в ній органічні кислоти і елементи (калій, натрій, фосфор та інші). Чорнослив сприяє міцності і еластичності стінок кровоносних судин, допомагає знижувати тиск, має послаблюючу властивістю, його радять їсти при хворобах нирок і гіпертонії.
Не відстають від сливи і горіхи. У них є рослинні білки, безліч різних вітамінів і елементів.
Продуктовий склад на дві літрових банки:
Хід приготування:
Можна урізноманітнити варення, додавши в нього не тільки волоські горіхи, але ще й персики. У цьому варіанті треба в надрізану сливу вставити замість кісточки шматочок волоського горіха (тільки спочатку його треба обов'язково обдати окропом), скласти такі ось плоди в банку, додаючи на кожен шар шматочок персика і залити все окропом. Через пару хвилинок рідина виливають у каструлю, насипають цукор і кип'ятять. Потім готовим сиропом заливають сливи з персиками.
« попередня | наступна » |