на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Варення з чорносливу з горіхами

« попереднянаступна »

Головна » Кулінарні рецепти » Варення з чорносливу з горіхами

Сливове варення готують дуже багато господинь. Воно смачне і ароматне, але іноді хочеться чогось нового, якогось більш цікавого смаку. У цьому випадку можна трохи урізноманітнити приготування звичайного варення, додавши в нього нові компоненти. Це можуть бути, наприклад, горіхи, які додадуть солодкої зливі трохи гіркуватості, перетворивши солодкий десерт на справжній шедевр кулінарного мистецтва. Горіхи для варення можна брати не тільки волоські, здорово покласти в такі ласощі фундук або мигдаль.

Однак сливове варення з горіхами варто приготувати не тільки за дивовижний смак, а ще й за величезну користь, яке воно дарує нам взимку. У сливах багато різних вітамінів (з групи В, РР, С і Е), а ще в ній органічні кислоти і елементи (калій, натрій, фосфор та інші). Чорнослив сприяє міцності і еластичності стінок кровоносних судин, допомагає знижувати тиск, має послаблюючу властивістю, його радять їсти при хворобах нирок і гіпертонії.

Не відстають від сливи і горіхи. У них є рослинні білки, безліч різних вітамінів і елементів.

Варення з чорносливу з горіхами

Продуктовий склад на дві літрових банки:

Хід приготування:

  1. Вимиті сливи обсушити полотенічком з паперу і розділити на дві частини, витягнути кісточки.
  2. Дрібненько посікти ножем волоські горіхи.
  3. У каструлю скласти шматочки слив, посипати їх цукровим піском. Кількість цукру, яке дано в цьому рецепті, дозволить приготувати варення з легкою ноткою кислинки. Якщо ж ви віддаєте перевагу більш солодке варення, то збільште кількість цукру.
  4. Поставити сливи з горіхами на слабенький вогонь і варити до закипання. Потім насипати в каструльку корицю і імбир, змішати і варити ще годину. Треба в цей час іноді заважати варення і прибирати пінку.
  5. Після закінчення часу зняти з вогню каструлю, дати час охолонути. Закатати варення в заздалегідь простерилізовані банки. Зберігати сливове варення з горіхами найкраще в холодильнику або іншому прохолодному місці.

Можна урізноманітнити варення, додавши в нього не тільки волоські горіхи, але ще й персики. У цьому варіанті треба в надрізану сливу вставити замість кісточки шматочок волоського горіха (тільки спочатку його треба обов'язково обдати окропом), скласти такі ось плоди в банку, додаючи на кожен шар шматочок персика і залити все окропом. Через пару хвилинок рідина виливають у каструлю, насипають цукор і кип'ятять. Потім готовим сиропом заливають сливи з персиками.

« попередня
наверх
наступна »

Як варити цукор?
Як маринувати патисони?
Скільки запікати курку в духовці?
Страви з кислого
Як приготувати солянку з капусти?
Як приготувати холодний борщ?
Як смажити гливи?
Що можна приготувати з кабачків?
Рулет зі свинячої очеревини
Що можна приготувати за допомогою блендера?
Як зварити яйце некруто?
Як приготувати латте?
Як приготувати курку в пароварці?
Як посмажити минтай на сковороді?
Як приготувати стегенця в духовці?
Як приготувати рис для ролів?
© 2015-2022  wmn.pp.ua