на головну |
|
« попередня | наступна » |
Головна » Кулінарні рецепти » Огірки з м'ясом по-корейськи
Корейці дуже винахідливі в їжі, особливо, що стосується салатів. Їх подають тричі на день, тому будь-яка господиня повинна знати не менше 20-40 рецептів різних салатів, які допоможуть їй урізноманітнити трапезу. Одним з таких незвичайних і смачних страв є салат з м'яса з огірками. На перший погляд звучить просто, але на смак просто божественно, рекомендуємо спробувати приготувати.
Для створення своєрідного делікатесу знадобляться 200 грамів яловичини, півкілограма огірків, півсклянки олії, помідор, морква, цибулина, болгарський перець, по чайній ложці цукру та оцту, стільки ж зерен кунжуту, ще 4 зубчики часнику, трохи меленого чилі, 2 чайних ложки оцту , трохи кінзи, солі і умами.
Очищаємо овочі, м'ясо ріжемо тонкими смужками, огірок - соломкою, морква варто натерти на тертці корейської, помідор ріжемо брусочками, точно так само чинимо з болгарським перцем і тільки цибулину нарізаємо півкільцями. Овочі солимо і даємо постояти.
Розжарити сковороду з маслом, викласти туди яловичину, зарум'янити її, потім додати цибулю, довести до готовності. Додаємо в сковороду до м'яса овочі, спеції і умами, добре розмішуємо, даємо хвилин 10 настоятися, можна накрити кришкою і салат готовий. Мінімум затрат і максимум задоволення.
Підготуємо грамів 800 огірків, півкілограма свинини, солодкий перець, дві цибулини, 3 зубки часнику, дрібку солодкого чилі, дрібку цукру і коріандру, 3 ложки виноградного оцту, 4 ложки соєвого соусу і олія для смаження.
Огірки ріжемо соломкою і, посоливши, даємо пустити сік в мисці. Болгарський перець ріжемо брусочками, видаливши насіння, цибуля ділимо на півкільця. М'ясо нарізаємо тонкими смужками (наскільки це можливо).
Огірки віджимаємо від соку і кладемо до них цукор і коріандр, подрібнений часник і чилі. Розігріваємо сковороду і викладаємо м'ясо, смажимо на сильному вогні до випаровування рідини, потім кладемо цибулю і доводимо інгредієнти до рум'яності.
Слідом додаємо болгарський перець, соєвий соус і зубочек часнику, перемішуємо, даємо, так би мовити, прогрітися компонентам, і відразу перекладаємо їх з розпеченої сковороди до огірків. Даємо настоятися і хвилин через п'ять додаємо спеції і оцет, попередньо знявши пробу на сіль. Миску затягуємо плівкою для харчових продуктів і даємо охолонути компонентам, можна прибрати їх в холодильник.
Такий салат стане не лише чудовим обідом або вечерею, але і незвичайним доповненням до святкового столу.
« попередня | наступна » |