Як приготувати чак чак?

Реклама
» Кулінарні рецепти

Як приготувати чак чак?
Чак чак - страва прийшло до нас зі сходу, воно дуже популярне в Башкирії і Татарстані.
 
Це борошняне і солодке блюдо найкраще вживати з кавою, чаєм або ж з молоком. У різних народів дане блюдо готується за трохи різними рецептами, розміром і формою.
 
Для приготування смачного чак чака обов'язково використовуйте тільки пшеничне борошно і вищого сорту, інакше ласощі може вийти зовсім несмачним. Для приготування страви вам знадобляться цукор, яйця, сіль, мед, Молоко і сода.
 
Для приготування тіста вам знадобиться глибока ємність. У ємність додайте 7 яєць і трохи молока, додайте соду половинку чайної ложечки, дрібку солі і 2 - 3 склянки пшеничного борошна вищого сорту. Для більш вишуканого смаку в тісто можете додати 1 ст. ложку горілки або коньяку. Тісто для чак чака повинно вийти м'якувата, загорніть його в серветку, дайте йому трохи часу відлежатися. Тісто розкачати пластом, не надто тонко. Потім наріжте дрібними шматочками для кульок або смужками у вигляді локшини.
 
Готувати чак чак потрібно у фритюрі. Обсмажте тісто, для цього візьміть нарізане тісто і занурте його в рослинне масло. Як тільки шматочки придбають жовтуватий колір дістаньте їх і викладіть в яку-небудь тарілку або блюдце для того щоб вони охололи.
 
Поки шматочки тіста остигають, приступайте до приготування заливки. В іншій чистій ємності замішайте 300 - 500 грам меду і склянку цукру, потім поставте на вогонь і доведіть до кипіння, стежте за тим, щоб мед не перекипів, інакше чак чак вийде не дуже смачним. Дізнатися готовність заливки ви зможете за допомогою звичайної сірники або зубочистки. Трохи занурте сірник в суміш цукру і меду і дайте меду охолонути. Якщо після охолодження мед став ламким на сірнику, значить все готово.
 
Візьміть ємність з медом і залийте шматочки обсмаженого тесту. Потім все акуратно перемішайте і за допомогою змочених рук надайте бажану форму чак чаку.
 
Перед подачею на стіл, чак чак треба нарізати і красиво укласти у вазу або піалу.
 
Чак чак можна ще приготувати і без молока, в такому випадку вам треба зменшити кількість борошна. У мед можете додати подрібнений чи цілий горіх. Коли ви додасте потрібну форму для чак чака, для краси можете прикрасити льодяниками або різнобарвними солодкими драже.

Що приготувати зі свинячої вирізки?
Як зробити морозиво з молока?
Як приготувати серце індички?
Як приготувати свинячу рульку в духовці?
Як готувати заморожені опеньки?
Як приготувати щуку в духовці?
Як приготувати азу з яловичини?
Як маринувати підберезники?
Як заварювати пуер в таблетках?
Терпуг, запечений в духовці
Як приготувати марципан в домашніх умовах ...
Як приготувати чак чак?
Скільки варити яловичий язик?
Мастика в домашніх умовах
Кутаб із зеленню
Як варити пшоняну кашу?
Меню сайту