на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Смажений болгарський перець на зиму

« попереднянаступна »

Головна » Кулінарні рецепти » Смажений болгарський перець на зиму

Солодкий болгарський перець - унікальний овоч, який дуже смачний і корисний не тільки у свіжому вигляді, але і вареному, запеченому, маринованому і навіть смаженому. З нього традиційно готуються різні заготовки на зиму.

Сьогодні ми і поговоримо про те, як законсервувати смажену болгарку, щоб в холоди насолодитися пікантним смаком цієї чудової закуски. Таку страву внесе різноманітність у повсякденний раціон і стане прекрасним доповненням до других (особливо м'ясним) страв. Давайте розглянемо особливості приготування цієї приголомшливої ??закуски. Отже, приступимо.

Перш за все, нам знадобиться солодкий перець. Його необхідно уважно перебрати і залишити тільки цілісні і здорові плоди. Старанно помити їх у воді і відкинути на друшляк, щоб надлишки рідини могли покинути овочі. Далі болгарку необхідно обсушити, використовуючи для цього кухонне вафельний рушник. Цей захід має велике значення, так як в такому випадку при смаженні овочів число гарячих жирних бризок буде мінімальним.

Просохлої болгарський перець змастити невеликою кількістю рослинної олії, відправити на добре розігріту сковороду, яку закрити кришкою. Час від часу переглядати вміст сковороди і перевертати перці в міру необхідності.

Готову обсмажену болгарку викласти в глибоку ємність. Так як овочі будуть пускати сік, то невелика тарілка може згодитися тільки для декількох перчиков. Почекати, поки обсмажені овочі трохи охолонуть, а після очистити їх від плодоніжки і шкірки, а також видалити насіння.

Укласти смажені перчики в заздалегідь підготовлені стерильні скляні банки. На дно кожної ємності для пікантності можна помістити кілька очищених зубчиків часнику. Також в кожну банку потрібно додати поварену сіль (1 ч. Л. З гіркою), столовий 9% -ний оцет (1 ст. Л.) І рослинне масло (1 ст. Л.). При цьому досвідчені кулінари радять рослинне масло спочатку прожарити і трохи остудити, і тільки після цього вливати його в ємності з обсмаженої болгаркою.

Накрити банки кришками і стерилізувати їх в киплячій воді протягом півгодини. Для стерилізації скляних ємностей необхідно використовувати спеціальний стерилізаційний бак або ж при його відсутності можна скористатися звичайною каструлею - постелити на дно рушник, налити води, закип'ятити, по центру розмістити банки із заготівлею.

По закінченню стерилізації баночки дістати, закатати кришками, перевернути дном вгору і залишити остигати при кімнатній температурі. Остигнули ємності відправити у прохолодне місце для зберігання. Смажений консервований болгарський перець готовий. Смачного!

« попередня
наверх
наступна »

Що можна приготувати з гарбуза?
Як приготувати гарбуз в мультиварки?
Як приготувати вівсяне печиво?
Лечо з болгарського перцю
З чого роблять віскі?
Що приготувати зі свинячої вирізки?
Як збити вершки з цукром?
Як приготувати сметанне желе?
З чого і як роблять цукати?
Як маринувати патисони?
Як приготувати курячі пупки?
Рулет зі свинячої очеревини
Експерименти на кухні
Як посмажити минтай на сковороді?
Що приготувати з свинячого серця?
Що можна приготувати за допомогою блендера?
© 2015-2022  wmn.pp.ua