на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Як законсервувати сливи?

« попереднянаступна »

Головна » Кулінарні рецепти » Як законсервувати сливи?

За допомогою консервування вирішується проблема споживання корисних організму овочів і фруктів цілий рік. Консервування слив полягає в їх заморожування і сушіння, приготуванні компотів, варення, джему, повидла. Крім консервування слив в солодкому вигляді їх маринують.

Компот із слив

Плоди для компоту заготовити кілька недостиглі, але з красивою забарвленням. Перед приготуванням кожну сливу наколоти і бланшувати 3 хвилини в киплячій воді з додаванням цукру (склянки на літр).

Тим часом приготувати сироп з розрахунку на літр води 1 / 2кг цукру-піску. Плоди помістити в банки, додати сироп і піддати стерилізації від 8 до 25 хвилин в залежності від об'єму посуду. Закупорена.

Слива, консервована у власному соку

Для приготування такої заготовки відібрати зрілі і досить солодкі плоди з добре відділяється кісточкою. Розділити сливи на половинки і звільнити від кісточки.

Скласти плоди в посуд, додати трохи води і поставити на слабкий вогонь. Після того, як з'явиться сік, сливи розподілити по ємностей, додати виділився сік. Наступна дія - пастеризувати заготовку хвилин 15-20. Закупорена.

Маринована слива

Спочатку відібрати щільні кілька недозрілі плоди великі або середнього розміру.

Для приготування маринаду буде потрібно:

Приготування:

Перед маринуванням плоди занурити на кілька секунд в окріп і відразу охолодити. Великі плоди наколоти.

Приготувати маринад з літра окропу, цукру та оцту, додати лавровий лист.

Укласти плоди в ємності, додати гвоздику і перець. Залити маринадом. Далі банки піддати пастеризації 15-20 хвилин. Закупорена.

Слива маринована гостра

Будуть потрібні:

Консервування: хід дій

Підготувати дозрілі плоди зі щільною м'якоттю. Розламати їх на часточки і вийняти кісточки. Скласти сливу в банки. Змішати кип'ячену холодну воду з оцтом і залити сливи. Залишити на добу. Далі злити маринад, закип'ятити, охолодити і знову залити їм плоди на добу. Повторити цю процедуру втретє, додавши при кип'ятінні маринаду прянощі, і знову поставити плоди на добу.

Після закінчення часу маринад відцідити, а сливи укласти в банки, пересипаючи їх шарами цукру. Закрити кришками.

Така маринована слива використовується для вінегретів, салатів, як гарнір до м'ясних страв.

« попередня
наверх
наступна »

Як зварити холодець?
Як збити вершки з цукром?
Що приготувати з кольорової капусти?
Як приготувати солянку з капусти?
Рулет зі свинячої очеревини
Як приготувати холодний борщ?
Піца з артишоками
Суп з сочевиці в мультиварки
Шоколадний мус з ромом
Круасани з готового листкового тіста
Що приготувати з свинячого серця?
Як приготувати молочний коктейль?
Долма з виноградного листя
Желе з варення
Заливне зі свинини по-російськи
Як маринувати польський гриб?
© 2015-2022  wmn.pp.ua