на головну |
|
« попередня | наступна » |
Головна » Кулінарні рецепти » Як законсервувати сливи?
За допомогою консервування вирішується проблема споживання корисних організму овочів і фруктів цілий рік. Консервування слив полягає в їх заморожування і сушіння, приготуванні компотів, варення, джему, повидла. Крім консервування слив в солодкому вигляді їх маринують.
Плоди для компоту заготовити кілька недостиглі, але з красивою забарвленням. Перед приготуванням кожну сливу наколоти і бланшувати 3 хвилини в киплячій воді з додаванням цукру (склянки на літр).
Тим часом приготувати сироп з розрахунку на літр води 1 / 2кг цукру-піску. Плоди помістити в банки, додати сироп і піддати стерилізації від 8 до 25 хвилин в залежності від об'єму посуду. Закупорена.
Для приготування такої заготовки відібрати зрілі і досить солодкі плоди з добре відділяється кісточкою. Розділити сливи на половинки і звільнити від кісточки.
Скласти плоди в посуд, додати трохи води і поставити на слабкий вогонь. Після того, як з'явиться сік, сливи розподілити по ємностей, додати виділився сік. Наступна дія - пастеризувати заготовку хвилин 15-20. Закупорена.
Спочатку відібрати щільні кілька недозрілі плоди великі або середнього розміру.
Для приготування маринаду буде потрібно:
Приготування:
Перед маринуванням плоди занурити на кілька секунд в окріп і відразу охолодити. Великі плоди наколоти.
Приготувати маринад з літра окропу, цукру та оцту, додати лавровий лист.
Укласти плоди в ємності, додати гвоздику і перець. Залити маринадом. Далі банки піддати пастеризації 15-20 хвилин. Закупорена.
Будуть потрібні:
Консервування: хід дій
Підготувати дозрілі плоди зі щільною м'якоттю. Розламати їх на часточки і вийняти кісточки. Скласти сливу в банки. Змішати кип'ячену холодну воду з оцтом і залити сливи. Залишити на добу. Далі злити маринад, закип'ятити, охолодити і знову залити їм плоди на добу. Повторити цю процедуру втретє, додавши при кип'ятінні маринаду прянощі, і знову поставити плоди на добу.
Після закінчення часу маринад відцідити, а сливи укласти в банки, пересипаючи їх шарами цукру. Закрити кришками.
Така маринована слива використовується для вінегретів, салатів, як гарнір до м'ясних страв.
« попередня | наступна » |