Як солити рижики гарячим способом?
Головна » Кулінарні рецепти » Як солити рижики гарячим способом?
Рижики - одні з кращих пластинчастих грибів для засолювання на зиму в домашніх умовах. Залежно від місця збору рижики можуть бути ялиновими або Боровий. Щоб вони не зіпсувалися і зберігали свій смак всю зиму, їх можна засолити гарячим способом. Цей процес хоч і займає трохи більше часу, ніж швидка суха засолка, але гриби виходять смачними, і вони необов'язково повинні бути зовсім свіжими.
Рижики гарячим способом з додаванням коріандру
Інгредієнти для приготування цієї смачної страви:
- рижики - 2 кілограми;
- запашний перець - 2 горошку;
- 2-3 лаврових листа;
- два горошку коріандру.
Технологія приготування
- Перебираємо гриби і викидаємо зіпсовані.
- Нарізаємо гриби шматочками середнього розміру, після чого кладемо їх у каструлю з водою і ставимо кип'ятитися протягом 5-7 хвилин.
- Під час кип'ятіння буде утворюватися пінка, яку необхідно регулярно знімати.
- Дістаємо гриби з води і укладаємо в трилітрові банки або будь-яку іншу посудину для готування. Посипаємо сіллю і додаємо спеції.
- Накриваємо посудину чистою тканиною, після чого ставимо під гніт мінімум на місяць у темне і прохолодне місце.
- У процесі приготування необхідно час від часу перевіряти розсіл, щоб він не придбав чорного відтінку. Для цього регулярно міняємо серветку на чисту.
Рижики зі смородиновим листям
Крім класичного гарячого способу приготування рижиків існує й інший рецепт, який представляє собою щось середнє між гарячим і холодним, і поєднує в собі переваги кожного з методів.
Інгредієнти для приготування одного кілограма грибів:
- 50 грамів солі;
- один горошок запашного перцю;
- кілька лаврових листів;
- 25 г листя чорної смородини;
- чорний перець за смаком.
Технологія приготування
- Бланшуємо гриби в киплячій воді протягом двох-трьох хвилин, після чого промиваємо в холодній і висушуємо.
- У ємність для засолювання кладемо половину листя смородини і спеції.
- Викладаємо рижики шарами, пересипаючи кожен з них сіллю і чорним перцем.
- Наверх кладемо залишилися листя чорної смородини, після чого накриваємо серветкою і ставимо під гніт на кілька тижнів.
- Як і в попередньому рецепті, необхідно стежити за станом розсолу і періодично міняти серветку для запобігання почорніння.
© 2015-2022 wmn.pp.ua