Медово-гірчичний соус для м'яса
Головна » Кулінарні рецепти » Медово-гірчичний соус для м'яса
Щоб повністю розкрити і перетворити смак самих різних м'ясних страв, досить підібрати до них відповідний соус. Відмінно поєднується з рибою, куркою і особливо свининою добавка з меду і гірчиці. Її незвичайний смак припаде до смаку навіть бувалим гурманам. Він поєднує в собі одночасно легку солодкість, кислинку, тонку гостроту і пекучість.
Інгредієнти:
- гірчиця - 2,5 столових ложки;
- натуральний бджолиний мед -2,5 столових ложки;
- часник - 3-4 зубчики;
- лимонний фреш - 1 столова ложка;
- рослинна олія - ??2 столові ложки.
Приготування:
М'ясо в медовому соусі готують багато господинь, але далеко не кожна з них знає, що в поєднанні з гірчицею він вийде ще більш смачним і цікавим. З'єднання на перший погляд таких не поєднуються між собою смаків виходить дуже вдалим. Особливо доведеться воно за смаком представникам сильної статі.
- Для початку слід взяти широку зручну ємність, в яку викладається вказану кількість меду. Краще всього використовувати рідкий продукт, а й зацукровані теж підійде. Попередньо топити його не потрібно навіть в останньому випадку.
- Далі до меду відправляється готова гірчиця. Сьогодні в магазинах можна знайти даний продукт самих різних сортів. Вибирається він залежно від смаків всіх домашніх. За ступенем гостроти в порядку убування гірчиця розташовується таким чином: пекуча, середня і зерниста. Якщо передбачається, що соус будуть їсти найменші члени родини, то краще вибрати не занадто пекучий продукт.
- Тепер необхідно віджати з свіжого лимона 1 столову ложку соку і додати його до меду і гірчиці. Залишається влити до всіх компонентів рослинне масло. Воно може бути і соняшникова, і оливкове. Але найкраще взяти останнє, саме воно відмінно доповнює смак обговорюваного соусу. Якщо в будинку виявилося тільки соняшникову олію, то для приготування цієї страви рекомендується вибирати рафінована.
- Далі всі компоненти майбутнього соусу ретельно перемішуються і злегка збиваються віночком. У самому кінці в масу додається пропущений через давилку часник, після чого вона ще раз гарненько перемішується.
Зберігатися такий соус може протягом 7 днів в холодильнику. Найкраще для зберігання використовувати скляний посуд з кришкою.
Дуже смачно поливати їм шматочки запеченої, смаженої або відвареної свинини, а також курячі крильця.
© 2015-2022 wmn.pp.ua