на головну |
|
« попередня | наступна » |
Головна » Кулінарні рецепти » Гострі зелені помідори на зиму
Хтось здивується, прочитавши назву статті, але жителі середньої смуги відмінно знають, що помідори в цих широтах не завжди встигають визріти до перших заморозків. Тому часто зелені помідори консервують на зиму. Зелені помідори є відмінною альтернативою огіркам та іншим більш звичним заготівлях. Їх можна закривати цілком, можна готувати ікру або додавати в овочеве асорті.
Ця смачна зимова заготівля значно урізноманітнює осінньо-зимове меню і порадує своїм пікантним смаком любителів гостренького.
Необхідні продукти:
Інгредієнти для фарширування:
Інгредієнти для заливки:
Приготування:
Для початку готуємо начинку для фарширування наших помідорів. Очищаємо чверть склянки часнику і ріжемо його пластинками. Тепер чистимо цілий стакан часнику, миємо, чистимо і ріжемо довільними шматочками болгарський перець. Овочі перекручуємо м'ясорубкою разом з одним пекучим перцем.
Для маринування підбираємо плоди однакового середнього розміру. Споліскуємо помідори під проточною водою і робимо глибокий надріз з боку хвостика, що не дорізаючи до кінця. Розрізи заповнюємо начинкою і часниковими пластинками. Складаємо їх в стерильні баночки, в кожну з яких додаємо гірчичні зерна і перець-горошок.
Для гостроти в кожну баночку (700 г) додаємо третину гіркого перцю (без насіння), якщо хочете закусочку поострее, можна покласти трохи більше перцю.
Щоб збагатити смак заготовки, в кожну баночку додаємо почищений і порізаний на 4 частини болгарський перчик з розрахунку 1 стручок на 700-т грамову баночку.
Тепер готуємо маринад для заливки. Наливаємо в каструльку 5 літрів води, всипаємо сіль і цукор. Доводимо маринад до закипання, додаємо оцтову есенцію і заливаємо гарячим маринадом вміст баночок. Прикриваємо тару залізними кришечками і відправляємо в каструльку з гарячою водою, поклавши попередньо на дно силіконовий килимок або рушник. Якщо поставити гарячі баночки в холодну воду, то баночки можуть дати тріщину від різкого перепаду температур. Рівень водички повинен діставати до плічок банок. Після закипання баночки стерилізуємо від 15-ти до 20-ти хвилин.
Після стерилізації обережно дістаємо баночки, закручуємо кришками, перевертаємо догори дном і тримаємо до повного охолодження під теплою ковдрою. Смачного!
« попередня | наступна » |