на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Як засолити свинячу грудинку в домашніх умовах?

« попереднянаступна »

Головна » Кулінарні рецепти » Як засолити свинячу грудинку в домашніх умовах?

Солона грудинка - дуже смачна закуска, яку тільки можна придумати. У магазині такий делікатес коштує недешево, але його можна легко приготувати в домашніх умовах. Для цього потрібен шматочок свіжої грудинки, кілька простих інгредієнтів і час (від 2-х до 3-х діб).

Варіацій засолювання існує декілька, але ми сьогодні розглянемо найпростіший і найпоширеніший спосіб сухий засолювання. Таким же способом можна засолити і сало.

Солона грудинка в домашніх умовах

З цього делікатесу можна приготувати масу святкових і буденних закусок - поживних, смачних і недорогих за собівартістю. Тим більше солона грудинка дуже довго зберігається і нею можна сміливо запастися про запас.

Інгредієнти:

Приготування:

Для засолювання відмінно підійде шматок свинячої грудинки з товстими прошарками м'яса. Перед засолення необхідно підготувати грудинку. Шкребти ножем всю поверхню грудинки, прибираючи попадаються смітинки або осколки кістки.

Шматочок добре оглядаємо і зрізаємо все попадаються шматочки кістки. Робимо глибокі надрізи уздовж шматка, прорізаючи до самої шкірки. Розрізи робимо досить часто на відстані 2-3 см один від одного. Тепер очищаємо головки часнику і ріжемо зубчики на пластинки.

Беремо чистий відріз х / б тканини і розташовуємо по центру грудинку. Тепер в кожен розріз насипаємо по щіпці крупної солі і укладаємо пластинку часнику, по черзі розсуваючи і закриваючи розрізи. Щедро натираємо крупною сіллю всю поверхню грудинки. Радимо солити побільше, так як м'ясу для просаліванія потрібно набагато більше солі, ніж салу, а й зайву сіль грудинка не візьме. Часник, що залишився розкладаємо по поверхні шматочка. Якщо любите спеції, то можна попередньо змішати сіль з пряними травами або чорним перцем і вже потім натирати м'ясо.

Після того як наша грудинка засолена, плотненько загортаємо її в тканину і залишаємо прямо на столі на 8-12 годин. Потім кладемо в камеру холодильника рівно на добу.

Через 24 години готуємо чисту тканину і перекладаємо на неї грудинку, щільно загортаємо і знову тримаємо добу в холодильнику.

До цього часу грудинка гарненько Просолов. Зайву сіль і часник можна прибрати, а можна і залишити, як кому подобається. Зберігати солону грудинку потрібно в морозильній камері. А перед вживанням дістаємо і, тоненько нарізавши напівпрозорими скибочками, подаємо з чорним хлібцем або викладаємо на тарілку з іншого м'ясною нарізкою. Приємного всім апетиту!

« попередня
наверх
наступна »

Піца з артишоками
Як варити заморожені креветки?
Що можна приготувати за допомогою блендера?
Як робити котлети з фаршу?
Елеш з куркою
Як запекти буряк в духовці?
Що приготувати з свинячого серця?
Як посмажити м'ясо на сковороді?
Ікра з баклажанів
Як варити яловичу печінку?
Як смажити горбушу, щоб вона не була сухо ...
Як приготувати філе минтая?
Як зварити холодець?
Як смажити яловичу печінку?
Як приготувати шампіньйони в духовці?
Як приготувати стручкову квасолю?
© 2015-2022  wmn.pp.ua