Маринована скумбрія з цибулею

Реклама
» Кулінарні рецепти

Маринована скумбрія з цибулею

Всім відомий той факт, що риба - дуже корисний продукт. Багата мінеральними речовинами вона допомагає попередити хвороби і справлятися з ними, сприяє зміцненню імунітету, повноцінному раціону.

Найбільш корисною є, ясна річ, відварна риба. В обов'язковому порядку вона має бути присутня у звичайному і дієтичному раціоні зовсім маленької дитини, дорослого або літньої людини. Таку ж користь приносить організму риба, запечена у фользі, в духовій шафі, сама по собі або з овочами.

Для різноманітності харчування можна і потрібно вживати цей продукт в копченому або солоному вигляді, хоча ціни не завжди демократичні. Багато господинь самостійно освоїли процес соління риби, тому в їхньому будинку така їжа з'являється при найменшому бажанні домочадців.

Особливо смачна скумбрія, яку гордо іменує аристократкою серед риб, оскільки належить до так званої блакитної породі представників загону окунеподібних. В англомовних країнах прижилася назва макрель, в країнах Східної Європи - скумбрія.

Рецепт «Скумбрія»

Маринувати краще невеликими порціями, які можна з'їсти за 1-2 рази. Для приготування досить взяти 2 рибки середніх розмірів, 0,5 л води, 1 велику цибулину, 1 ст. л. солі і цукру, 2 ст. л. соняшникової олії, 2 ст. л. оцту. З приправ підійдуть перець запашний і горошок, гвоздика, коріандр.

Етап перший - приготування маринаду. Необхідно закип'ятити воду зі спеціями, сіллю і цукром. Після охолодження додати масло і оцет.

Етап другий - приготування риби. Скумбрію (найкраще морожену, що не розтанула) вимити, обрізати плавники, хвіст, голову, очистити від нутрощів. Ще раз вимити й нарізати шматочками, цибулю - кільцями.

Етап третій - завершальний. У скляну ємність укласти скумбрію, пересипаючи шарами цибулі. Залити маринадом і залишити для маринування. Доби достатньо, щоб на столі з'явилася гарна смачна рибка.

Користь скумбрії

Ця рибка - просто джерело мікро- і макроелементів, вітамінів. По-перше, білок, що міститься в ній, засвоюється набагато швидше в порівнянні з тим же яловичим. По-друге, завдяки жирним кислотам нормалізується рівень холестерину. По-третє, у великих кількостях міститься нелюбимий, але такий корисний риб'ячий жир, що перешкоджає утворенню тромбів.

Все це, безсумнівно, враховують господині при маринуванні скумбрії, але не останню роль відіграє божественний смак готового блюда, яке можна їсти в будній день і подавати до святкового столу.


Меню сайту