Желе з вишні без желатину

Реклама
» Кулінарні рецепти

Желе з вишні без желатину

Темно-бордові плоди соковитою вишні - це не тільки живе ласощі для тих, хто любить садові плоди, а й справжнє джерело корисних речовин. Вишня - низькокалорійний продукт, тому його рекомендується обов'язково включати в дієти тих людей, які прагнуть зберегти відмінну фізичну форму або скинути зайву вагу.

Страви з вишні дуже корисні тим, хто страждає від венозної недостатності, так як вітаміни та кумарини, що містяться у вишневому соку, благотворно впливають на здоров'я стінок судин, особливо дрібних капілярів.

У їжу прийнято вживати свіжі вишні, заморожені ягоди, варення, але самим смачним і корисним можна вважати желе з пружної вишневої м'якоті.

Найбільш часто желе з вишні готують з використанням желатину, який і надає десерту специфічну пружність, однак вишневі плоди містять у своїй м'якоті достатню кількість пектину, тому солодке страву можна готувати і без цієї желюючий добавки.

Щоб приготувати вишневе желе без желатину, буде потрібно досить велика кількість вишні - близько півтора кілограмів очищених від кісточок плодів. Ще для десерту потрібні два інгредієнти - цукор і вода. Півсклянки води і кілограма цукрового піску буде достатньо.

Вишні потрібно промити і звільнити від кісточок. Потім соковиту м'якоть придушити залізною або дерев'яною толкушкой в ??глибокій мисці або емальованій каструлі. Отримана однорідна вишнева маса заливається водою. Цю суміш ставимо на середній вогонь і, помішуючи шумовочкой, проварюємо 5-7 хвилин. Цю масу потрібно буде після охолодження протерти крізь сито, щоб отримати ароматний вишневий сік.

Вишневий сік змішуємо з усією дозою цукрового піску і варимо на повільному вогні близько сорока хвилин, періодично помішуючи солодку червону масу. Ознакою готовності желе буде звична для варення крапля на ложці - якщо вона не розтікається, значить, продукт готовий.

Таке желе з вишні без желатину зручно заготовлювати взапас на зиму. Для цього готують традиційні стерильні баночки і закочують желе як звичайне варення.

Щоб желе вийшло більш густим, можна трохи змінити рецептуру приготування десерту, додавши ще цукровий пісок - від одного до двох склянок.

Вишневе желе буде більш ароматним, якщо в процесі приготування в масу додати ванільний цукор. А смак можна зробити більш пікантним, додавши трохи лимонного соку або коньяку.

Якщо десерт передбачається відразу після приготування вжити в їжу, то красиве желе розливають у кришталеві креманки і поміщають в холодильник для застигання. Перед тим як подати на стіл вишневе желе, порції прикрашають збитими вершками, лимонними скибочками і листочками свіжої м'яти.


Як маринувати патисони?
Елеш з куркою
Як приготувати курку в мікрохвильовці?
Як солити капусту в банку?
Чим замінити сир Філадельфія?
Що можна приготувати за допомогою блендера?
Як згасити капусту?
Страви з болгарського перцю
Чим замінити рисовий оцет?
Як прикрасити торт ягодами?
Як посмажити минтай на сковороді?
Як приготувати солянку з капусти?
Що приготувати з простроченого кефіру?
Як приготувати сметанне желе?
Долма з виноградного листя
Як запекти буряк в духовці?
Меню сайту