Мафіни з вишнею та шоколадом

Реклама
» Кулінарні рецепти

Мафіни з вишнею та шоколадом

На відміну від звичайних кексів маффіни мають ніжною структурою і пишністю. Мафіни можна приготувати з різною начинкою, але зупинимося на вишні і шоколаді. Така випічка виходить дуже смачною і солодкою.

Мафіни з вишнею та шоколадом білим

За даним рецептом виходить 16 штук маффинов.

Інгредієнти:

  • 200 г цукру (можна 250 г, тоді маффіни будуть солодкими);
  • 2 яйця;
  • 250 г густої сметани;
  • плитка непористого білого шоколаду;
  • 400 г борошна;
  • стигла вишня без кісточок;
  • чайна ложка порошку розпушувача.

Приготування:

Яйця збивають, додають до них цукор і сметану. Після ретельного розмішування в тісто додають розпушувач, просіяне борошно. В однорідне тісто додають дрібні шматочки білого шоколаду і стиглу вишню.

Поки духовка гріється до 170 ° С, у форми розливають тісто для маффин, залишаючи від краю чверть їх висоти вільними. Випікають маффіни близько півгодини. Гарячу випічку акуратно витягують з формочок і дають їм охолонути.

Мафіни з сушеною вишнею та шоколадом

Навіть взимку можна приготувати дуже смачні маффіни з вишнею та шоколадом.

Інгредієнти:

  • 150 г гіркого шоколаду;
  • 3 яйця;
  • 3 ложки какао-порошку;
  • 100 г масла вершкового;
  • 140 г цукру;
  • 400 г борошна;
  • 3 ложки сушеної вишні;
  • половина пакету цукру ванільного;
  • 0,5 ч. Л. розпушувача.

Приготування:

Масло і гіркий шоколад подрібнюють і розтоплюють на водяній бані. Далі в окремій ємності збивають яйця і цукор. Потім засипають ванілін, борошно і розпушувач, ретельно перемішуючи. У тісто додають какао, розтоплений шоколад і суху вишню.

Готове тісто розливають у формочки і відправляють випікатися в духовку на півгодини з температурою в 180 ° С.

Мафіни з вишнею, шоколадом, сиром

Інгредієнти:

  • пачка сиру (200 г);
  • 3 яйця;
  • 80 г цукру;
  • стигла вишня без кісточки з розрахунку 5 шт. на одну формочку;
  • 150 г масла вершкового;
  • 3 ложки какао;
  • 400 г борошна;
  • ложка коньяку;
  • ванілін;
  • щіпка соди (погасити);
  • готовий шоколад на посипання.

Приготування:

Какао, ванілін, білки і 50 г цукру змішують і ретельно збивають міксером. Іншу частину цукру з'єднують з жовтками і сирною масою і змішують до однорідності. Потім обидві маси з'єднують, додають борошно, гашене соду і коньяк.

Ретельно вимішати тісто розподіляють за формами, залишаючи від краю третину висоти вільною. Формочки попередньо змащують маслом. Коли тісто розлито, в кожну форму додають по 5 вишень без кісточки. Випікають маффіни при температурі 200 ° С протягом півгодини. Після того як випічка охолоне, її зверху посипають тертим шоколадом.


Страви на новий рік 2013
Як засолити форель в домашніх умовах?
Як приготувати курку в мікрохвильовці?
Як приготувати манти без мантоварки?
Як зварити холодець?
Як смажити яловичу печінку?
Долма з виноградного листя
Як солити капусту в банку?
Гаряче на новий рік 2013
Як приготувати вівсяне печиво?
Як приготувати льодяники?
Як згасити капусту?
Елеш з куркою
Як посмажити минтай на сковороді?
Як приготувати солянку з капусти?
Страви з болгарського перцю
Меню сайту