Вино з пелюсток троянд

Реклама
» Кулінарні рецепти

Вино з пелюсток троянд

Про тонкощі такого дивного рецепту відомо далеко не кожній господині, але ж він вартий уваги - напій виходить дуже ніжним, смачним і дивно ароматним. Чим темніше будуть бутони, тим насиченішим вийде в підсумку колір напою.

Інгредієнти:

  • бутони троянд - 25 штук;
  • цукор-пісок - 600 грамів;
  • кип'ячена вода - 3 літри;
  • лимонна кислота - 2 чайних ложки.

Приготування:

Для даного рецепту можна брати троянди бордового або рожевого відтінків. Дуже важливо відзначити, що це мають бути ще нерозпущеною квіти, які росли на відкритому повітрі і в жодному разі не біля дороги. Куплені троянди для приготування вина категорично не підходять, адже в процесі росту їх обробляють різними шкідливими хімікатами.

  1. В першу чергу бутони промиваються під холодною проточною водою, а потім з них обриваються пелюстки і укладаються в трилітрову ємність, зверху заливаються теплою кип'яченою водою. У воду з пелюстками відправляється також цукор. Отриману суміш потрібно закрити кришкою і прибрати на 8-10 діб в тепле місце. З часом пелюстки піднімуться вгору. Необхідно буде періодично відкривати кришку, і перемішувати їх за допомогою дерев'яної ложки. Після вказаного часу рідину потрібно ретельно процідити. В результаті вийде прозора квіткова настоянка.
  2. Залишилося додати в майбутнє вино лимонну кислоту і пляшку горілки. Дуже важливо придбати якісну дорогу горілку. Після цього ємність знову закривається. Якщо вдома виявився тільки спирт, то в цьому випадку 250 мілілітрів алкоголю розбавляється такою ж кількістю води.
  3. Тепер майже готове вино знову відправляється в тепле місце на 10 днів. Далі потрібно лише акуратно злити його в банку або пляшку таким чином, щоб весь осад, який здатний зіпсувати смак і зовнішній вигляд напою, залишився на дні ємності. Можна відразу переливати його в красиві пляшки або графини, в яких воно буде подаватися до столу.
  4. Повністю готове до вживання вино буде приблизно через 12-15 днів.

Це класичний рецепт вина з рожевих пелюсток, який при бажанні можна злегка різноманітити. Наприклад, разом з трояндами залишити настоюватися ще й подрібнені плоди шипшини, а замість лимонної кислоти використовувати свіжий лимонний сік або шматочки цього фрукта.

Готове вино подається в холодному вигляді як доповнення до будь-яких страв.


Меню сайту