Оселедець під "лисячій шубою"

Реклама
» Кулінарні рецепти

Оселедець під "лисячій шубою"

Це одна з безлічі варіацій улюбленого всіма салату. Тільки в даному випадку замість буряка використовується відварна морква. Приготувати обговорюване блюдо можна самими різними способами. Два найпростіших і смачних з них описано далі.

Оселедець під «лисячій шубою» з печерицями

Цей варіант обов'язково сподобається всім, хто любить смак грибів у салаті.

Інгредієнти:

  • солона оселедець - 1 штука;
  • консервовані печериці - 400 грамів;
  • картопля - 3 штуки;
  • ріпчаста цибуля - 1 головка;
  • велика морква - 3-4 штуки;
  • яйце - 1 штука;
  • майонез, сіль - за смаком.

Приготування:

Найкраще брати для будь-якого з подібних блюд цілу оселедець, а не шматочки в банку. Саме неразделанная оселедець найсмачніша і жирна.

  1. Для початку оселедець потрібно ретельно обробити, вибрати кістки і нарізати її невеликими кубиками. Лук подрібнюється півкільцями, змішується з печерицями (якщо у банку цілі грибочки, то їх також потрібно подрібнити), а потім обсмажується в невеликій кількості олії.
  2. Картоплю і моркву відварюємо до м'якості, яйце готується круто.
  3. Тепер можна укладати в салатницю блюдо шарами. Спочатку йдуть шматочки оселедця, потім - остиглі гриби з цибулею, далі - натерті на крупній тертці картоплю, яйце і моркву. Останній шар злегка присипається сіллю і гарненько змащується майонезом.

Подавати салат краще, коли всі інгредієнти охолонуть. Тому перед їжею варто прибрати його ненадовго в холодильник.

Оселедець під «лисячій шубою» з огірками і яблуком

Салат в попередньому варіанті виходить більш важким і ситним. Якщо ж хочеться свіжості і легкості, то є ще один цікавий рецепт.

Інгредієнти:

  • солона оселедець - 1 штука;
  • свіжий огірок - 2-3 штуки;
  • картопля - 3 штуки;
  • яблуко - 1 штука;
  • ріпчаста цибуля - 1 головка;
  • велика морква - 3-4 штуки;
  • яйце - 1 штука;
  • майонез, сіль - за смаком;
  • часник - 1-2 зубчики.

Приготування:

Якщо хочеться отримати максимально легке блюдо, то морквину варто відварити, але більш смачним салат виходить, якщо її злегка обсмажити, як описано в рецепті далі.

  1. Оселедець обробляється і нарізається на невеликі шматочки. Потім викладається в зручну салатницю. Наступним шаром йде нарізаний мініатюрними кубиками цибулю, потім - натертий на тертку картоплю і подрібнений будь-яким способом свіжий огірок.
  2. Далі салат трохи солиться і змащується майонезом.
  3. Наступний шар буде складатися з натертого на дрібну тертку яйця. На нього викладається терте яблуко і злегка обсмажена на олії терта морква з часником.

Смачний ніжний салат готовий. Він відмінно прикрасить святковий стіл і доповнить повсякденний обід.


Меню сайту