Котлети з гороху

Реклама
» Кулінарні рецепти

Котлети з гороху

Котлети з гороху - страва дуже поживне. У період посту це хороша альтернатива м'ясним котлеток. За класичним рецептом в це блюдо входять тільки овочеві компоненти й борошно з манною крупою. Ну а якщо ввести в такі ласощі ще й сир, гриби або м'ясо, вийде калорійне самостійне блюдо, яким можна і сім'ю нагодувати, і на роботу з собою в якості перекусу взяти. Рецепти приготування горохових котлет вивчаємо в статті.

Пісні котлети з гороху: класичний рецепт

Всі сухі компоненти, що використовуються для приготування страви, вимірюємо столовою ложкою.

На 1 велику склянку сухого гороху нам знадобляться:

  • по 2 л. борошна і манної крупи;
  • 1 л. томатної пасти;
  • 1 л. гірчиці (не сухий);
  • сіль, коріандр і мелений перець за смаком;
  • 1 велика цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • олія соняшникова для обсмажування котлет.

Приготування:

Горох моєму під проточною водою і замочуємо на кілька годин. Коли він розбухне, зливаємо рідину, горох заливаємо чистою водою і варимо до розм'якшення. Зливаємо відвар, а з гороху робимо пюре, для цього використовуємо м'ясорубку або блендер.

Цибулю ріжемо маленькими шматочками, моркву подрібнюємо на тертці. Обсмажуємо ці овочі на олії, додаємо томатну пасту і тушкуємо близько 5-ти хвилин під кришкою. Горохове пюре перемішуємо з тушкованими овочами, насипаємо манну крупу та борошно, гірчицю і спеції, видавлюємо часничок. Вимішуємо фарш, даємо йому настоятися півгодини. За цей час манка розбухне. Ліпимо котлетки і смажимо їх на сковороді з маслом.

Котлети з гороху з начинкою з м'яса

У приготуванні цієї страви використовуємо продукти, зазначені в списку:

  • 200 грамів сухого гороху;
  • 100 г свіжого свинячого сала;
  • 2 морквини середнього розміру;
  • 1 велику ріпчасту цибулину;
  • 250 грамів будь-якого м'яса;
  • 2 шт. курячих яйця;
  • спеції за смаком - суміш перців, коріандр;
  • сіль - за смаком;
  • сухарі панірувальні для обвалювання котлет;
  • олія для смаження.

Приготування:

Готуємо горохове пюре традиційним способом - сухий горох моєму, замочуємо, варимо до готовності і подрібнюємо. У воду, в якій вариться горох, можна додати листочок лавра і трошки оливкової олії.

Одну морквину і цибулю подрібнюємо і пережарюють. У горохове пюре додаємо пережарку з овочів, одне яйце, сіль і спеції. Фарш перемішуємо.

Для приготування начинки відварюємо другу морквину і м'ясо. Пропускаємо ці продукти через м'ясорубку, солимо за смаком.

Ставимо близько плити дві мисочки: одну - з панірувальними сухарями, другу - з збитим яйцем. З горохового фаршу на долоні формуємо коржик. На неї посерединці кладемо грудочку з начинки. З'єднуємо протилежні краю коржі між собою, оформляючи котлету. Вмочуємо її в яйці, а потім відразу ж в сухарях і кладемо на сковороду. Смажимо котлети до утворення світло-коричневої кірки.


Чим замінити сир Філадельфія?
Як приготувати манти без мантоварки?
Як приготувати сметанне желе?
Як посмажити минтай на сковороді?
Що таке роли?
Як маринувати патисони?
Як варити заморожені креветки?
Що можна приготувати за допомогою блендера?
Як смажити горбушу, щоб вона не була сухо ...
Як приготувати стручкову квасолю?
Гаряче на новий рік 2013
Як маринувати кабачки на зиму?
Російська кухня
З чого і як роблять цукати?
Страви з болгарського перцю
Як прикрасити торт ягодами?
Меню сайту