на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Черемховий пиріг зі сметаною

« попереднянаступна »

Головна » Кулінарні рецепти » Черемховий пиріг зі сметаною

Використовуючи свіжі плоди черемхи або Черемховий варення і сметану, можна приготувати смачний і ароматний торт! З такою стравою, мабуть, мало що можна порівняти - настільки воно бездоганне і приємне на смак, а який аромат виливає черемховий торт!

Варення з черемхи потрібно взяти приблизно половину склянки. Стільки ж беруть і свіжої ягоди, але її перед використанням потрібно злегка відварити, щоб протерти потім, і відокремити від основної маси кісточки.

Черемхованаливку суміш спочатку з'єднують зі 150 мл свіжого молока, яке щойно доведено до кипіння. Окремо з'єднують 100 г цукру і 2 яйця, збиваючи їх міксером до пишного однорідного стану. Коли яєчна маса стане пишною, додають черемху з молоком.

Окремо просівають 100 г борошна і з'єднують її з дрібкою харчової соди. Борошно вводять в основну масу невеликими порціями, розмішуючи поступово, не доводячи до утворення грудочок. Тісто вийде густим, але його легко можна буде перелити в формочку для випікання. Щоб черемховий корж не пригоріла, формочку змащують або покривають пергаментним папером, обов'язково просоченої маслом і випікають виріб не більше 15 хвилин. Найкраще розділити Черемховий тісто на дві частини і по черзі спекти з них хоча б два коржі або чотири, дати їм повністю охолонути.

Поки коржі будуть остигати, можна встигнути приготувати сметанний крем. Знадобиться для цього приблизно 500 мл сметани, консистенція якої будь-яка, як, втім, і жирність. У сметану насипають половину склянки цукру і близько 15 хвилин збивають при середній швидкості міксера. Поступово у вас утворюється щільна пишна зметана маса.

Сметанним кремом покривають поверхню обох коржів, накладаючи їх один на одного, верх торта теж змащують залишками крему. Щоб виріб просочилося і стало більш ніжним і соковитим, черемховий торт зі сметаною ставлять на пару годин в холодильник. Після, розділивши на порційні шматочки, подають до чаю.

Зверху після випікання і змащування кремом черемховий торт можна прикрасити, використовуючи горіхи або часточки фруктів і ягід. Можна посипати різнокольоровими конфетті. Шар між коржами можна додатково присипати подрібненими горіхами або укласти на нього маленькі шматочки фруктів.

Залишки торта прекрасно збережуться в холодильнику до наступного разу. Зверніть увагу на те, що такий торт потрібно зберігати виключно в прохолодному місці, інакше завдяки властивостям сметани він в теплому приміщенні може почати закисати.

« попередня
наверх
наступна »

Піца з артишоками
Свиняча шийка в духовці
Долма з виноградного листя
Як приготувати зефір?
З чого і як роблять цукати?
Що приготувати з свинячого серця?
Як засолити форель в домашніх умовах?
Як смажити яловичу печінку?
Страви з кислого
Як приготувати цукровий сироп?
Як робити котлети з фаршу?
Як прикрасити торт ягодами?
Паштет з курки з грибами
Як приготувати вівсяне печиво?
Як варити кисіль з варення?
Як приготувати манти без мантоварки?
© 2015-2022  wmn.pp.ua