Реклама спонсора
» Кулінарні рецепти
Солодка випічка може бути корисною, якщо це не тортик з масляним кремом і не тістечко в красивій коробочці, а спечений своїми руками королівська ватрушка з курагою і сиром. В принципі, на звичайну ватрушку цей десерт по увазі зовсім не схожий, але хіба це так важливо? Головне, що виходить смачно!

На жаль, але від консерви «Кілька в томаті», яку можна було купити в будь-якому радянському гастрономі, залишилися одні спогади. Те, що сьогодні можна виявити на прилавках супермаркетів ні в яке порівняння з тією кількою, на жаль, не йде. Тому винахідливі жінки вирішили спробувати приготувати цю рибну закуску тривалого зберігання в домашніх умовах і ж вийшло! Та ще й як!

Салати - поширені страви, використовувані як при повсякденному харчуванні, так і для святкового столу. Якщо салат готується для гостей, завжди хочеться здивувати присутніх новим оригінальним рецептом, до того ж мають незвичайну назву, наприклад салат «Польський». Існує кілька різних рецептів салату з такою назвою.

Шанежки - це пестливо-зменшувальне від слова «шаньги». Являють собою коржики або пиріжки з намазуванням, відносяться вони до уральської кухні, а роль намазки часто грає картопляне пюре, хоча до традиційного варіанту також відноситься використання сиру. Зовні цей вид випічки часто плутають з ватрушками, які мають більш виражене заглиблення для начинки і часто подаються як десерт. Шаньги можуть служити відмінним сніданком в поєднанні з ароматним чаєм або подаватися до обіду з першими стравами.

Зефір, куплений в магазині, ніколи не зможе принести насолоду, подібне від зефіру, приготованого самостійно. Це не тільки завдяки відмінному смаку, але і досить цікавого процесу приготування, натуральності всіх компонентів. Сам процес виготовлення займе не більше 30 хвилин, а потрібні інгредієнти можна знайти в кожному продуктовому магазині.

Плюшки з корицею і цукром - солодка, дуже смачна і здобна випічка, що має апетитний аромат запашних спецій. Їх приготування обмежується півтора годинами, при цьому кількість булочок виходить достатнім навіть для великої родини. Ця випічка ситна, може бути використана в якості десерту або як ланч для дітей в школу.

Домашню випічку любить кожен, особливо це стосується дітей. А що можна приготувати з простих і доступних кожному інгредієнтів? Звичайно ж, солодкі смачні булочки. Випічку можна готувати і без дріжджів на кефірі. Возитися з дріжджовим тестом мало хто любить, тому пропонуємо розглянути рецепт, який сподобається всім. Рецепт булочок на кефірі без дріжджів - це сама справжня знахідка, тому що випічка виходить ніжна, повітряна і осінь смачна.

Маючи в запасі 150 грамів пшеничного борошна, чотири яєчка курячих і склянка цукру (200 г), цілком можна приготувати прекрасний ванільний бісквіт на кип'яченій воді. Для цього спочатку збивають до пишного і при цьому густого стану яйця, щоб збивання було більш продуктивним, до яєць можна додати кілька крупинок солі.

Багатьма способами в домашніх умовах можна приготувати шоколадний бісквіт на окропі, головне запам'ятати основний принцип приготування такої страви, а все інше, тобто його просочення, прикраса і крему, які ви будете використовувати для змазування, можуть бути абсолютно будь-якими, що, власне, і робить блюдо унікальним і незвично смачним!

Вегетаріанські або пісні пиріжки з дріжджового тіста - дуже проста і неймовірно смачна випічка, яка подобається всім без винятку. Додаткова перевага пісних пиріжків полягає в тому, що возитися з ними особливо довго не доведеться, а в якості начинки можна вибрати що завгодно - хоч картоплю, хоч повидло.

Чому томатні соуси переважніше готувати самостійно, а не купувати готові в супермаркетах? По-перше, соуси з літніх помідорів набагато смачніше і ароматні. По-друге, ніяких шкідливих добавок - типу консервантів і стабілізаторів смаку в них немає і в помині. По-третє, готувати, наприклад, ніжний томатний соус «Суго» абсолютно нескладно - з цим завданням впорається навіть недосвідчена господиня.

Аджапсандал або аджапсандал по-грузинськи тільки в назві звучить складно і незрозуміло для слов'ян. Насправді це дуже просте у приготуванні блюдо з овочів. Навчитися готувати його нескладно і, на додачу, дуже вигідно, оскільки при копійчаних витратах можна отримати чудове блюдо, яке стане прикрасою столу і в будні, і в святкові дні.

У всі часи випічка вважалася найбільш затребуваною їжею для багатьох народів. Практично з самого появи першого міста-держави існували спеціальний кухар, відповідальний саме за приготування різного роду борошняних виробів. Спочатку готували тільки хліб, оскільки багато рецепти просто-напросто були занадто складні для народу того часу. Однак згодом вони все-таки ускладнювалися.

Окрасою будь-якого свята стане чізкейк. Можна приготувати дуже красивий і ніжний чізкейк з полуничним желе. Таке блюдо буде відмінно виглядати, і мати дивовижний смак. Можна скористатися класичним варіантом приготування чізкейку без випічки, але в цьому випадку для приготування десерту потрібно достатня кількість часу. До столу полуничний чізкейк подають в замороженому вигляді.

Іноді з'єднання деяких продуктів харчування просто приводить наших господинь в замішання. Однак після приготування страви найчастіше вони починають розуміти, як це смачно і добре вийшло. Так ось, наприклад, можна з'єднати звичайні яблука, не повірите, з морквою і отримати з цього «дуету» повидло просто приголомшливого смаку! А вже який спокусливий аромат буде виділяти ваше повидло і зовсім не варто говорити, його потрібно відчути самому!

Меню сайту