на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Чому сохнуть і лущаться губи?

« попереднянаступна »

Головна » Рецепти здоров'я » Чому сохнуть і лущаться губи?

Суха і лущиться шкіра на губах супроводжується відчуттям дискомфорту і хворобливістю, а з потрісканими губами неприємно показуватися в людних місцях. В ранки на шкірі може потрапити інфекція і викликати запалення, зараження. Все це дуже неприємно, тому, як тільки помічено, що губи починають сохнути, слід визначити причину того, що відбувається і почати лікування.

Вплив погодних умов

Губи можуть сохнути з кількох причин, і щоб впоратися з проблемою, слід по черзі виключити кожну з них. Для початку згадайте, після чого з'явилися перші неприємні відчуття, можливо, ви довго перебували на морозі, на вітрі або на сонці, і сухість губ - це просто реакція на погодно-температурні умови. Це найпростіший випадок, і впоратися з лущенням найпростіше.

Постарайтеся якийсь час не піддавати особа пересихання, бувайте менше на відкритому повітрі, поки нормалізується стан шкірного покриву, а коли виходите на вулицю, користуйтеся гігієнічною помадою. Перебуваючи вдома, робіть кілька разів на день пом'якшувальні маски на область рота з теплого молока з розтопленим у ньому вершковим маслом. У спекотну погоду постарайтеся дотримуватися питний режим і вживати протягом доби не менше 1,5 літрів води.

Алергічні реакції на косметику

Наступна причина того, чому можуть лущитися губи - не підходить губна помада. У цьому випадку потрібно припинити користуватися будь помадою крім гігієнічної, поки шкіра на губах не відновиться. Прискорити процес загоєння можна, змащуючи губи пом'якшувальною кремом з ромашкою, можна дитячим.

Алергічна реакція може виникнути на інші косметичні засоби, наприклад, на сонцезахисний крем, тоді потрібно припинити ним користуватися. Крім цього деякі зубні пасти містять компоненти індивідуальної нестерпності, тому спробуйте її змінити.

Алергія шкіри губ може виникнути у любителів гострої та солоної їжі. Змініть стиль харчування, відмовившись від гострих приправ, і простежте за реакцією організму. Якщо сухість та лущення зникли, це означає, що причина виявлена ??правильно.

Авітаміноз організму

Якщо ви виключили наведені вище причини, а губи все одно сохнуть і лущаться, це може бути наслідком авітамінозу. При нестачі вітамінів A, E і C спостерігаються сухість шкіри всього тіла і бляклість шкіри губ. У цьому випадку лікування повинен призначити лікар, і прописати комплекс вітамінів, можливо навіть у вигляді ін'єкцій. Зі свого боку можна збільшити споживання вітамінів через їжу, в основному щодня включаючи в свій раціон більше фруктів і овочів.

Шкідливі звички - причина сухості губ

Часто сухість губ буває у курців. Безперервне прикладання сигарети до губ і тютюновий дим дратують ніжну шкіру, викликаючи її роздратування. Становище ускладнюється під час паління на вітрі, на морозі і на сонці, коли до зовнішніх обставин додається роздратування через куріння.

Якщо у вас є звичка облизувати губи, позбудьтеся від неї, особливо не слід цього робити, коли знаходитесь на вулиці. Зволожені слиною губи безперервно висихають, і на їх поверхні утворюється кірка, яку знову хочеться облизати. Застосуйте гігієнічну помаду, яка запобіжить висихання губ, і у вас не буде спокуси змочувати їх слиною.

Герпес на губах

Коли лущення на губах передують свербіж, печіння, запалення, почервоніння і водянисті пухирці, можна говорити про герпес. Він лікується тільки медикаментозними засобами. Ніж його лікувати, можна порадитися з лікарем, але найчастіше такі препарати, як герпевір або ацикловір та їх аналоги продаються в аптеці без рецепта. Якщо у вас вдома росте алое, зняти запалення можна, змастивши губи його соком.

Якщо протягом декількох днів самостійно впоратися з сухістю губ не вдається, слід не тягнути і піти в лікарню. У деяких випадках лущення шкірного покриву на губах вказує на хвороби шлунково-кишкового тракту, які виявляються шляхом медичного обстеження.

« попередня
наверх
наступна »

Чому сверблять вуха?
Бульбашки на повіках
Цикламен від гаймориту
Що не можна їсти при годуванні груддю?
Зубний біль під коронкою
Чи можна робити інгаляцію при температурі?
Ущільнення під пахвою
Відходить ясна від зуба
Лущаться п'яти
Густа кров: причини і лікування
Закладає вуха при нежиті
Ком у горлі і відрижка
Бешиха ноги: лікування
Чому сохнуть губи?
Червоні родимки на тілі
Як швидко протверезіти?
© 2015-2022  wmn.pp.ua